Dragana Rakić
Politika

Rakić (DS) i LSV pitaju zašto vršački avioni nisu gasili požar na Vršačkom bregu

Izvor: 
N1 Ned, 07/08/2022 - 10:21Dragana Rakić, narodna poslanica Demokratske stranke iz Vršca, pitala je nadležne zašto poljoprivredni avioni iz tog grada nisu učestvovali u gašenju požara na Vršačkom bregu u subotu. Isto pitanje postavila je i Liga socijaldemokrata Vojvodine.

 

Rakić je za Novi dan na N1 potvrdila da je požar na Vršačkom bregu lokalizovan i zahvalila vatrogascima koji su se hrabro borili s vatrom koja je bila blizu grada.

Ona je, međutim, postavila pitanje koje, kako kaže, zanima mnoge Vrščane, a to je zašto u gašenju nisu pomogli i poljoprivredni avioni, čiji piloti imaju iskustva sa gašenjem požara.

„Mi u Vršcu imamo avione koji mogu da se iskoriste za gašenje požara, imamo poljoprivrednu avijaciju, imamo aerodrom. Dakle, veliko je pitanje zašto ti avioni juče u toku dana nisu poleteli. Jer znamo da poljoprivredna avijacija ima izuzetne profesionalce koji imaju iskustva u gašenju požara“, istakla je Rakić.

Vršački odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) postavio je isto pitanje nadležnima, ističući da su građani Vršca u subotu bili svedoci „gotovo apokaliptičnih scena na bregu i strahovali su za svoje živote i imovinu“.

„Posebno je bitno naglasiti da je izostala pomoć aviona i helikoptera u akciji gašenja požara. Vlast mora objasniti građanima zašto je ta pomoć izostala“, navodi se u saopštenju LSV.

Oni su, takođe, izrazili zahvalnost vatrogascima i policajcima iz celog južnog Banata, kao i brojnim građanima, koji su rizikujući svoje živote učestvovali u gašenju požara.

 
MarketingNajnovije vesti