• SAOPŠTENJE GO DS PANČEVO: Gradska vlast iznenađena snegom

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na adresu naše redakcije stiglo je saopštenje Gradskog odbora Demokratske stranke Pančevo koje u celosti prenosimo.

    Ovo je šesta zima vlasti Srpske napredne stranke u Pančevu, a ulice prekrivene snegom i ledom, kad god zabeli, u kontinuitetu.

    Zašto zimska služba grada Pančeva ne radi svoj posao? Da li je obezbeđen dovoljan broj ljudi i mehanizacije za čišćenje snega na ulicama? Da li gradski štab za vanredne situacije ima informaciju da je pao sneg i da se u Pančevu vozi po utabanom snegu i ledu?

    U oktobru mesecu prošle godine je Gradski štab za vanredne situacije obavestio građane Pančeva da spremno dočekuju zimu, a pre samo nekoliko dana su izjavili da su u pripravnosti zbog najavljenog hladnog talasa i spremni za ledene dane. Slike i prilike sa pančevačkih ulica govore da je sneg ipak iznenadio i štab i zimsku službu.

    S druge strane, gradska vlast obaveštava javnost da su sve ekipe na terenu i da je bačena so, a ulice nam ipak prekrivene utabanim snegom i ledom.

    Zaključak je da se štab za vanredne situacije, na čelu sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim, nije adekvatno pripremio za hladne dane. Organizacija službi je na veoma niskom nivoi, iako količina snega nije ni nalik onoj količini iz ranijih godina. Mnogo manje snega je palo, a čak ni saobraćajnice prvog prioriteta nisu očišćene.

    Ulice u naseljenim mestima su teško prohodne, kao i ulice u gradu. Gradski i međugradski javni prevoz kasni, pakring mesta su pod snegom, što dodatno otežava saobraćaj u gradu, a istovremeno nanosi i finansijsku štetu  JKP „Higijeni“ jer se parking ne naplaćuje.

    Zakazali su svi u komunalnom lancu, jer gradska vlast, kao nadležni organizator nije uradila svoj posao.  Prioritet svake lokalne vlasti treba da bude sigurnost i bezbednost građana. Stanje na pančevačkim ulicama ovih dana ne govori u prilog tome.

     

    Na adresu naše redakcije stiglo je saopštenje Gradskog odbora Demokratske stranke Pančevo koje u celosti prenosimo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]