Politika

SEDNICA SKUŠTINE PANČEVA NAKRATKO PREKINUTA: Odbornik za govornicom sebe snimao mobilnim telefonom

Pančevo, Pet, 16/03/2018 - 14:33
Vladimir Đoković


 

 

Ne više od desetak minuta trajala je pauza sednice Skupštine grada Pančeva koju je predsednik Tigran Kiš odredio pošto je odbornik DJB Đerfi Šandor za govornicom sebe snimao mobilnim. Pred prekid Đerfi je naglasio da i na ovaj način kroz snimanje videa želi da zasedanje učini javnim.

Kiš mu je to prvo zabranio, a kada je video da Đerfi ne odustaje, proglasio je pauzu od pet minuta. U nastavku rada predsednik Kiš objasnio je da javnost rada postoji jer su skuštinski materijali dostupi i preko interneta i da su novinari prisutni. Ponovio je da tv prenosi na TV Pančevu nisu u nadležnosti skupštine. A pozvao je skupštinske aktere da se dogovore ako postoji obaveza da prenosa bude da se sednu i da se dogovore.

“Svi imaju ovde mobilne telefone. I zamislite da svi počnu da snimaju filmove. Da li bi to bila skupština ili cirkus?” – zapitao se Kiš.

Odbornik SRS-a Srđan Glamočanin branio je pravo kolege da snima video. Ocenio je i da je bolje i cirkus nego diktatura.

“Na konsultacijama obmanuli ste nas da će biti prenosa sednice preko interneta” – zamerio je predsedniku Skupštine Srđan Glamočanin.

Odbornik grupe Slobodno Pančevo Nikola Ćebić, takođe učesnik konsultacija, objasnio je da Kiš obećao da će se potruditi da prenosa bude.

“Još na sednici početkom januara bilo je pitanje zašto nema prenosa a odgovor nismo dobili. Prenos preko jutjuba je i jeftin i jednostavan. Možemo i da pomognemo” -  rekao je Ćebić.

U novom obraćanju, a do govornice je izašao sa podignutim rukama kako bi pokazao da neće snimati, Đerfi je objasnio da u drugim sredinama snimanje nije zabranjeno, i dodao da nije želeo da izazove ni problem ni cirkus.

Posle ovog događaja Glamočanin je sa još jednim odbornikom SRS napustio skupštinsku salu.

Sledeća sednica skupštine Pančeva je u četvrtak. Hoće li biti prenosa preko intereneta je neizvesno. Sednice skupštine pre 2015. godine kada je privatizovana prenosila je, odnosno emitovala čitav snimak, TV Pančevo. Praksa odloženog emitovanja snimka trajala je i posle privatizacije a gotovo do kraja 2017. godine.
MarketingNajnovije vesti