• ŠEŠELJ: Radikali će imati i republičkog i pokrajinskog poslanika iz Pančeva

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj danas je u Pančevu razgovarao sa novinarima i tom prilikom istakao da se očekuje kako će nakon izbora Pančevu iz redova ove stranke imati i republičkog i pokrajinskog poslanika.

    On je napomenuo da je zadovoljan stanjem u svojoj stranci, te da je u Južnobanatskom okrugu bilo problema, pomeranja u stranci, ali je sve to uspešno rešeno.

    Šešelj očekuje da će srpski radikali imati i republičkog i pokrajinskog poslanika iz Pančeva, Petra Jojića i Zoricu Germanac.

    Vođa srpskih radikala je dodao da se nada da će SRS u lokaliu preći census, te da je moguće formiranje vlasti na lokalu i u pokrajini, ali da će na republici ostati u opoziciji.

    Šešelj je rekao da SRS može u koaliciju sa naprednjacima, SPS-om i SVM-om, ali da sa LSV-om baš i ne može.

    – Politička scena će nakon izbora biti malo nakaradna. Neprirodno je to da jedna politička partija ima 50 posto biračkog tela. Ali to je zato što je opozicija bila slaba, što je pred našim očima propala Demokratska stranka, rekao je Šešelj.

    On se osvrnuo i na svoju stranku i prisetio događaja iz prošlosti.

    – Mi se još oporavljamo od onog pokušaja puča iz 2008. godine. To je bio veliki udar na SRS koji su organizovale strane obaveštajne službe, domaće službe, DS i njeni saveznici i razne policijske agencije, objasnio je Šešelj.

    Na novinarsko pitanje da li očekuje da će posle izbora sumnjivi ljudi kao što su Marinika Tepić i Dragan Đilas biti istraženi Šešelj je odgovorio:

    – Šta je problem s „naprednjacima“? Kad su im to politički protivnici oni ih optužuju za razne kriminalne radnje, a ništa ne preduzimaju. Naprednjaci znaju da su Labus, Božidar Đelić i Mlađan Dinkić i mnogi drugi ogrezli u kriminal, a eto ih i dalje na slobodi. Oni znaju i za neke svoje ministre poput Zorane Mihajlović, Rasima Ljajića i Zlatibora Lončara da su ogrezli u kriminal pa eto ništa ne preduzimaju. Ubeđen sam da oni neće više biti ministri posle izbora, ali trebalo bi da se nađu u zatvoru, bio je oštar Šešelj.

    Šešelj je bio upitan i za Smilju Glamočanin Vargu koja je donedavno bila deo Srpske radikalne stranke, ali je Šešelj samo rekao da je ona zapostavila svoj stranački rad i da su se zato razišli. Njene dalje postupke nije želeo da komentariše.

     

    Predsednik Srpske radikalne stranke je danas u Pančevu istakao da je zadovoljan stanjem u svojoj stranci. Šešelj je rekao da je u Južnobanatskom okrugu bilo problema, pomeranja u stranci, ali je sve to uspešno rešeno.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]