Skupština grada Pančeva
Politika

SKUPŠTINA GRADA PANČEVA: Za tren oka u tri skoka

Pančevo, Pet, 29/09/2017 - 14:55
Vladimir Đoković


 

Gotovo 50 odluka donela je danas za dva sata rada Skupština grada Pančeva. Iako je dvadesetak tačaka ubačeno na dnevni red neku noć ranije,a neke i pred sam početak zasedanje predložene, opozicioni odbornici ostali su sali. Glasali su principijelno protiv i tu i tamo nešto i govorili.

Ispostavilo se da je najkrupnija bila kadrovska mala rokada u kojoj se sa mesta direktor HIgijene povukao Bogdan Savić, na to mesto iz Gradsko veća došao Aleksandar Stevanović a u Gradsko veće stigao Mišo Marković. Reč je “dugo planiranom” i “promišljenom” potezu ocenio je gradonačelnik Saša Pavlov.

Čak 15 kadrovskih tačaka – utrvrđivanja prestanka mandata i imenovanje novih predsednika i članova nadzornih odbora gradskih javnih preduzeća proteklo je gotovo bez glasa. U objedinjenoj raspravi.

Više odbornika opozicije interesovalo je poskupljenje usluga parkiranja u Pančevu. Čule su se primedbe da do poskupljenja nije trebalo da dođe. Da bi trebalo smanjiti period tokom dana kada se naplaćuje parking. Odluka je ipak izglasana standardnom većinom koja je na ovoj sednici bila između 40 i 44 glasa.

Sednica je bila i prilika da Dejan Jovanović iz DJB primeti da nema logičkog osnova da svi odbornici SNS-a rade u javnom sektoru. Odgovarajući Željko Sušeci iz SNS ocenio je da to nije istina.

Opozicija već više sednici ponavlja spisak tema tražeći da se o njima raspravlja. Na ovoj sednici pridodat je i zahtev da se formira mešovita radna grupa koja bi se bavila uređenjem biračkog spiska. Sve je to još jednom odbijeno.
MarketingNajnovije vesti