Foto: Vladimir Đoković
Politika

SKUPŠTINA PANČEVA: Vlast podržala opoziciono „Slobodno Pančevo" koje je tražilo veću transparentnost (FOTO)

Pančevo, Pet, 12/01/2018 - 13:45
Vladimir Đoković


 

 

Na preporuku Državne revizorske instutucije gradska vlast je po hitnom postupku predložila odluku o preispitivanju potrebe postojanja komisija i drugih radnih tela obrazovanih od strane organa grada. Većina u Skupštini grada ovu odluku uvrstila je na dnevni red, a kada je došlo do rasprave Nikola Ćebić, odbornik grupe “Slobodno Pančevo” podneo je amandman. I usledio je prekid rada skupštine na gotovo sat vremena.

 

Sednica je počela u 10, a u 10.45 je Velika sala bila prazna (foto: Vladimir Đoković)
pauza_skupstina.jpg

 

Ćebić je, u ime još 5 kolega iz Slobodnog Pančeva, zatražio da odluka bude dopunjena obavezom da se u roku od 8 objavi spisak svih komisija i radnih tela, kao i odgovarajućih organa koji postupaju po odluci, objavi na internet stranici Grada Pančeva.

 

Gradsko veće odlučuje u kancelariji 106 (foto: Vladimir Đoković)
vanredno_vece_u_106.jpg

 

Kako je predlagač odluke bilo Gradsko veće, ono je moralo u pauzi skupštine i da odluči o amandmanu. Sednica je održana, istina ne u sali Gradskog veća već u kancelariji 106, a amandman je prihvaćen uz pomeranje roka za objavljivanje na 30 dana.

Za amandman Slobodnog Pančeva, koji je postao i amandman Gradskog veća, zatim su zajedno glasali i odbornici vlasti i većina opozicionih odbornika.

Osim vrlo retke situacije zajedničkog glasanja, koristeći poslovnik, odbornička grupa Slobodno Pančevo pokazala je novi način borbe protiv prakse vladajuće većine da na dnevni red uvodi u poslednji čas, kao “hitne”, tačke dnevnog reda.
MarketingNajnovije vesti