• Za tri izborne liste sa 2.500 potpisa podrške Pančevci neće moći da glasaju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Gradska izborna komisija u Pančevu proglasila je izbornu listu i tu nema Vojvođanskog fronta, Suverenista – Dosta je bilo, niti Šapićevog Saveza patriotskih snaga – SPAS.

    Ove političke grupacije u pohodu na odbornička mesta u Skupštini Pančeva zaustavljene su od strane izborne komisije neke zbog formalnih pravopisnih grešaka, druge zbog potpisa podrške kao i zbog koktela razloga.

    Jovan Ciculj iz Tolerancije Pančevo, inače dela Pančevačkog fronta, kaže da su predali 846 potpisa podrške, što je gradska izborna komisija osporila iz kombinacije razloga a posle upućenog prigovora tu odluku je potvrdio i Upravni sud.

    Vanja Francuz kaže da je lista DJB odbijena zbog navodnika u delu teksta formulara koji je u izbornoj dokumentaciji, kao i da je odluku izborne komisije koja je insistiranje na formalnosti posle prigovora potvrdio Upravni sud. Tako liste za koju koju je skupljeno više od 800 potpisa podrške Pančevaca neće biti na glasačkom listiću.

    Poverenik Srpskog patriotskog Saveza za Pančevo Radomir Radosavljević kaže da je izborna komisija njihovu listu zaustavila zbog štamparskih grešaka a osporen je i deo potpisa podrške. Dodaje da su prvo skupili oko 750 potpisa od čega je deo osporen, pa su dodatno skupili i predali još 150. I oni su uputili prigovor Upravnom sudu, a zatim i traženu dopunu dokumentacije. On kaže da još uvek nisu dobili odluku Upravnog suda.

    LSV koja je najveći partner u Pančevačkom bloku u Pančevu je 2016. uspela da uđe u gradsku skupštinu sa više odbornika iako je izborni prag tada bio više, a isti je slučaj i sa DJB koji je zahvaljujući tadašnjem uspehu 4 godine imao odbornike.

    Sada, na izbornom pragu od 3 posto, ovi politički akteri zaustavljeni su u pokušaju da neko bude u prilici da glasa za njih.

    Gradska izborna komisija u Pančevu proglasila je izbornu listu i tu nema Vojvođanskog fronta, Suverenista – Dosta je bilo, niti Šapićevog Saveza patriotskih snaga – SPAS.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]