PR

PANČEVO: Zašto sam učenica škole JELENA?

Izvor: 
013info Uto, 31/08/2021 - 21:02Zašto sam učenica škole stranih jezika JELENA već punih osam godina?

Kao srednjoškolka, koja je već u tom dobu bila svesna značaja poznavanja jezika, upisala sam engleski. Nisam mnogo razmišljala, škola JELENA sa tako drugom tradicijom, obrazovanim i stručnim kadrom, bila je pravi izbor. Imala sam u vidu činjenicu da je engleski jedan od najrasprostranjenijih i najčešće korišćenih jezika, nezaobilazan u svim sferama, ali što je još bitnije, znanje engleskog otvara neizmerno veliki broj mogućnosti. Na nama je samo da ih zgrabimo! Kada mi je nakon tri godine kreativnog učenja kroz savremene metode nastave, profesorka uručila diplomu C1 nivoa i čestitala, rekavši kako biti dvojezičan, zapravo znači imati kontrolu nad dva jezika, motivisala me je...Septembra, 2013. godine, u istoj školi, upisala sam španski.

Zašto  španski?  - 500 miliona ljudi širom sveta govore ga kao maternji jezik i danas je prvi, prevazišao je engleski… „Te quiero”, zapravo divno i strastveno zvuči! Sada, Lorkine pesme mogu da čitam u originalu, bez razmišljanja o tome kako su prevedene, a u školi JELENA vas uče i da ih osećate. Više nisam ljubitelj tanga, sada mogu da ga proživim. Španski mi je pomogao da svet bolje razumem, ali i da mene bolje shvataju. I danas, kada naiđem na životnu blokadu koja me sprečava da govorim o svojim emocijama, tu je španski da razruši svaku barijeru. Jer, on je jezik ljubavi!

„Kada nekog jako želite, želite ga na španskom, samo što to ne znate”. U školi JELENA, toga postajete svesni.

Shvativši koliko je vazno da radim na sebi, krenula sam dalje putem uzbuđenja i izazova. Trenutno sam, kao i nekoliko mojih prijatelja, na kursu nemačkog jezika. Tu kreiram svoju budućnost. Ovaj jezik danas zauzima primarnu poziciju u poslovnom svetu, a ja više nisam srednjoškolka. Prošlo je osam godina. Zar nemamo osećaj da svaka stvar u kojoj uživamo protekne brzo? Ova je proletela. Za to vreme stekla sam neprocenjivo bogatstvo i ono se zove znanje stranih jezika. Stvarno je „prozor u svet“!

Ostaje mi samo da odlučim da li će mi sledeći potez biti upuštanje u grčku, rusku, francusku ili italijansku avanturu. Imam vremena do 13. septembra. Svakako je „odluka pola uspeha”!

U školi JELENA nisam dobila samo neophodno formalno obrazovanje. Naučila sam da biti bolji od drugih nije važno, već je neophodno biti bolji sutra u odnosu na sebe od juče.

Na kom jeziku ćete vi ubuduće razmišljati?  

Kristina, 23 godine.

 

 
MarketingNajnovije vesti