U Kačarevu sve spremno za predstojeću Slaninijadu

SLANINE I MESA K'O DRVA

Izvor: 
slaninijada Pet, 02/02/2018 - 09:23

 

Kačarevci spremno dočekuju predstojeću 31. svetsku Slaninijadu koja se održava od 14. do 18. februara. Ove godine očekuje se poseta više od 100.000 gostiju, a na Slaninijadi svoje proizvode predstaviće više od 250 proizvođača.

Uz tradicionalni Vašar slanine ove godine Slaninijada ima više sadržaja. Izložbe fotografija Zorana Jovanovića, karikatura Nikole Dragaša i nagrade najboljim aforističarima planirane su za 13. februar. Narednog dana održaće se koncert "Tropico benda" a dan kasnije "Koktel benda" od 19 časova.

 Kulturno umetnička društva iz Kačareva, opštine Pančevo i Vranjske banje predstaviće se 14. i 15. februara, a tu su i brojne druge manifestacije. "Zlatni kotlić", "Zlatni čvarak" izbor mis i viteza Slaninijade, trke prasića, izložbe udruženja žena, takmičenje u uživanju u slanini, u ispijanju piva i "Ljuti izazov" samo su neke od njih.

Nagrade najboljim u konkurenciji zanatske i individualne slanine predviđene su za početak manifestacije koju će otvoriti Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu.

Ključno pitanje za slaninare:

ČIJA JE SLANINA NAJBOLJA?

Prijave na takmičenje za najbolju zanatsku i individualnu slaninu primaju se do 9. februara na telefone 061 6259523 (Marija Lukić) i 063 603096. Ukoliko imate dobru slaninu i hoćete da učestvujete prijavite se. Vreme je. Čekaju Vas nagrade.

 

slaninijada_1.jpg


Marketing

Najnovije vesti