Pečenjara Luka
PR

U Pečenjari „Luka” iz Starčeva mnogo kvalitetnih i uvek svežih delikatesa od mesa

Izvor: 
PR Ned, 25/04/2021 - 21:04





Pečenjara „Luka”, smeštena u starčevačkoj Ulici Borisa Kidriča, postoji od polovine oktobra prošle godine i za to kratko vreme osvojila je veliki broj ljubitelja pečenja sa ražnja, suhomesnatih proizvoda i drugih gurmanluka.

 

Vlasnik Nemanja Vukosavljević, koji je radnju nazvao po svom četvorogodišnjem sinu, odmalena se uz dedu interesovao za uzgoj svinja, a pre otvaranja ovog, može se reći, butika delikatesa od mesa, dugo je tragao za kvalitetnim proizvodima. 

 

– Većina robe je iz Šida, po meni prestonice suhomesnatih proizvoda, koje nabavljamo od tamošnjeg porodičnog gazdinstva Janjića, prepoznatljivim čak i ovde po poštenom radu, zdravom uzgoju stoke i kvalitetnim proizvodima pripremanim na prirodni način. To znači da nema takozvane industrijske barene slanine, već isključivo domaće, bez aditiva, dimljene po starinskim metodama od pre dvesta godina – na bukovo drvo, dim i promaju, ističe vlasnik starčevačke pečenjare.

 

On smatra da je najbolja reklama „od usta do usta”, pa svako ko proba njihove proizvode širi dobar glas i dovodi nove ljubitelje gurmanluka.

 

– Prasetina i jagnjetina nam dolaze iz Velike Plane i nijedno prase ili jagnje nije teže od 28 kilograma žive vage. Svakodnevno se dopremaju nakon skidanja s ražnja, a isto važi za sveže i hrskave čvarke. Sudžuk od čiste govedine stiže nam direktno iz Novog Pazara, poznatom po tom specijalitetu, a imamo i goveđi kulen, kao i sremački i druge špecije iz tog kraja, poput veoma traženih pečenice i suvog vrata. Mlad kajmak dobijamo iz okoline Gornjeg Mlanovca, pa praktično sve ima neko geografsko poreklo. Po potrebi imamo i odličnu rolovanu prasetinu. Primamo i narudžbine za razna veselja, a što se prevoza tiče i takav dogovor je moguć. Planiramo i otvaranje još jednog lokala u neposrednoj blizini, kada ćemo uvesti i svakodnevnu dostavu, najavljuje Vukosavljević.

 

Inače, ljubazno i predusretljivo osoblje nudi mogućnost svakom kupcu koji kroči u radnju da, pre kupovine, degustira proizvod po želji.

 

    Pečenjara se otvara u 8 sati, a radnim danima zatvara se u 19, subotom u 18, a nedeljom u 15 sati.

 

    Proizvodi se mogu poručiti na telefon 063/709-78-46, a cene su više nego popularne: 

  • praseće pečenje – 1.100 dinara po kilogramu
  • jagnjeće pečenje – 1.500,00
  • rolovana prasetina – 1.400,00
  • čvarci – 900,00
  • domaća svinjska mast – 180,00
  • slanina – 1.000,00
  • pečenica – 1.200,00
  • sudžuk – 1.000,00
  • suvi vrat – 1.100,00
  • svinjska pršuta – 1.200,00
  • file ribić – 1.300,00
  • sremska kobasica – 900,00
  • kulen sremski – 1.100
  • budimska kobasica – 900,00
  • sveža sremska kobasica za pečenje – 700,00
  • suve butkice – 800,00
  • suva rebra – 800,00
  • kajmak – 1.100,00
  • paprika u pavlaci – 450,00
  • sir mladi i stari po porudžbini

 

GOVEDINA

  • kulen – 1.100,00
  • pršut prošarani  – 1.100,00
  • sudžuk  – 1.000,00
  • pršut  – 1.500,00

 

 

 

 

 






Marketing



Najnovije vesti