• Generalni direktor Telekoma: Želimo da stavimo tačku na monopol SBB-a

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić rekao je danas povodom internih dokumenata tog preduzeća, koje je objavio N1, da se tu radi o zameni teza i da Telekom samo želi da stavi tačku na koncept monopola SBB-a i Junajted grupe.

    Upitan u „Uranku“ na K1 da objasni interna dokumenta koja su procurela u javnost i da li se u njima navodi da će Telekom zahvaljujući saradnji sa Telenorom imati koristi su smislu da će to dovesti do urušavanja SBB-a, Lučić kaže:

    „Zadatak svakog menadžmenta, a i radnika, jeste da budu najbolji u tržišnoj utakmici. Kada je reč o curenje internih dokumenata i legitimne diskusije unutar užeg menadžmenta, cilj je bio samo da se zamene teze. Ovde se postavljaju dva osnovna pitanja: Zašto nekom kao što je SBB ne bi odgovorao ulazak još jednog konkurenta iz EU uzimajući u obzir da SBB i dalje ima 46 odsto tržišnog učesća (u televiziji) i ima niz kanala, a samim tim ima i Dajrekt mediju koja drži faktički oko 50 odsto marketing prostora i samim tim i dalje najbolju poziciju“.

    Lučić ističe da, sa druge strane, ugovoru sa Telenorom su urađeni po najboljoj evropskoj praksi i doprinose liberalizaciji tržišta, kao i da će to biti dobro za sve, uključujući i korisnike.

    „Ako već moram da da objasnim neka interna dokumenta, pod tim pojmom urušavanja i stavljanjem tačke mi smo, pre svega, mislili na koncept monopola koji su SBB i Junajted grupa stvarali decenijama“, dodao je on.

    Činjenica je, kaže, da je polovinom 2018. godine postojao „jedan savez kablovskih operatera“ odnosno kartel, koji je funkcionisao tako da se oni nisu međusobno napadali, već su isklujučivo napadali Telekom Srbija, koji je bio veoma trom iz nekih čudnih razloga i nije se snalazio na tržištu.

    „Imali ste situaciju da u četiri navjeća grada Telekom ima učešće u televiziji manje od jedan odsto, u fiksnom internetu oko devet odsto, dok je tržišno učešće SBB-a u Novom Sadu i Kragujevcu bilo skoro 100 odsto, to jest 97 odsto. Taj vođa saveza SBB odlučivao je ko će koje kanale na kojoj teritoriji da emituje, ne samo kanale Junajted grupe već i kanale kao što su Foks, Krajm investigejšn, Histori i drugo. Telekom do prošle godine nije imao Foks kanale“, rekao je Lučić.

    Tako da smo u poslednje dve godine uradili jeste to da faktički to stanje monopola razrešimo i da sada na tržištu postoje dva bitna igrača.

    „Osim SBB-a sada se Telekom probudio i jedan dobar igrač i veća je konkurentnost i bolje je za korisnike. Mi smo probali da stavimo tačku na nešto što je bilo, po nama, dosta loše za tržište, kao i da fiksni internet i televizija budu u stanju potpunog monopola“, naglasio je Lučić.

    Dodao je da je to razlog zašto se protiv Telekoma vodi medijska kampanja u prethodne dve godine.

    Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić rekao je danas povodom internih dokumenata tog preduzeća, koje je objavio N1, da se tu radi o zameni teza i da Telekom samo želi da stavi tačku na koncept monopola SBB-a i Junajted grupe.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Servisne informacije

    U sredu deo Pančeva bez vode

    Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži, u sredu, 17. aprila, bez vode će ostati sledeće ulice: Nadežde Petrović, Gorana Kovačića, Jovana Bjelića i Dušana Petrovića Šaneta od Radivoja […]