Servisne informacije

PANČEVO: U petak zbog radova otežan saobraćaj na Bavaništanskom putu

Izvor: 
Saopštenje Sre, 13/12/2017 - 13:23

U petak 15. decembra od 7 do 15 sati izvodiće se radovi na putnom prelazu u ulici Bavaništanski put (zona raskrsnice sa ulicom Prvomajska), saopšteno je iz „Infrastruktura železnice Srbije"  Radovi će se izvoditi bez potpune obustave drumskog saobraćaja na putnom prelazu, sa naizmeničnim zatvaranjem pojedinih saobraćajnih traka (naizmeničnim propuštanjem vozila), uz primenu odgovarajuće drumske signalizacije (biće zatvorene saobraćajna traka za vožnju u pravac iz smera centra grada ka Bavaništu - ulica Miloša Obrenovića i saobraćajna traka za vožnju u skretanje iz smera industrijske zone prema Bavaništu - ulica Prvomajska).

Ovim povodom iz „Infrastruktura železnice Srbije" je stiglo i obrazloženje:

Zbog očuvanja bezbednosti drumskog i železničkog saobraćaja, potrebno je da po hitnom poetupku izvršimo radove na građevinskom uređenju putnog prelaza u km 1+233,00 stacionaže lokalne pruge br. 318: Pančevo Varoš - Pančevo Vojlovica. Putni prelaz predstavlja mesto ukrštanja navedene pruge u nivou sa državnim putem 1B reda br. 14 (ulica Miloša Obrenovića - Bavaništanski put u gradu Pančevu).

Na pomenutom putnom prelazu došlo je do oštećenja (loma) panela od nehabajuće gume tako da je kolovozna konstrukcija u stanju koje može izazvati ugrožavanje bezbednosti drumskog i železničkog saobraćaja, pa se iz navedenog razloga, a u skladu sa članom 154 Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, Zakonom o železnici i Zakonom o putevima, zahteva izvođenje radova po hitnom postupku. Obzirom da se prugom Pančevo Varoš - Pančevo Vojlovica koja se ukršta u nivou sa navedenim putnim prelazom, odvija saobraćaj vozova tovarenih opasnim materijama. na osnovu člana 143 Zakona o opštem upravnom postupku nadležni organ može izdati Usmeno rešenje koje se donosi „kad se preduzimaju hitne mere u javnom interesu, da bi se obezbedio javni red i mir i javna bezbednost ili otklonila neposredna opasnost po život ili zdravlje ljudi ili imovinu.“

Na pomenutom putnom prelazu dana 15.12.2017. godine \ vremenu od 07.00 do 19.00 časova. upravljač na putu (JP ,,Putevi Srbije“ - Beograd) će organizovati postavljanje privremene drumske signalizacije, kako bi se izvršili radovi na preraspodeli oštećenih panela od nehabajuće gume na kolovoznoj konstrukciji i radovi na kolosečnoj rešetki na putnom prelazu.

 

 Marketing

Najnovije vesti