Pančevo
Servisne informacije

Prolećni januarski vikend, a onda - sneg

Izvor: 
Tanjug Sub, 23/01/2021 - 09:25

U Srbiji će danas biti veoma toplo i vetrovito, sa dnevnim temperaturama znatno iznad poroseka, do 19 stepeni, saopštio je RHMZ.

Tokom dana promenljivo oblačno, ponegde sa slabom kišom.

Duvaće umeren, u kosavskom području i na planinama jak, povremeno i olujni južni i jugoistočni vetar. U Timockoj Krajini tokom celog dana oblacno sa sipećom kišom.

U predelima ispod 1500 m nadmorske visinw. dalje topljenje snega. Najniža temperatura od -1 do 11, najvisa odd 12 do 19 stepeni, u Timočkoj Krajini oko 7 stepeni.

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno i toplo, posle podne mogućnost slabe kiše. Duvaće umeren, povremeno i jak južni i jugoistočni vetar. Najniža temeperatura oko 10, najviša oko 15 stepeni.

Prema izlgedima vremena za narednih sedam dana, do 30. januara, u nedelju promenljivo oblacno, ponegde sa kisom i veoma toplo vreme sa dnevnim temperaturama znatno iznad proseka uz intenzivno topljenje snega u svim predelima ispod 1500 m nadmorske visine.

U kosavskom podrucju i na planinama, u nedelju posle podne, duvaće umeren i jak južni i jugoistocni vetar, povremeno sa olujnim udarima.

U toku noći od nedelje na ponedeljak i u ponedeljak naoblačenje sa kišom i padom temperature koje ce prvo zahvatiti severne i zapadne predele Srbije.

U brdsko-planinskim predelima padaće sneg, a u ponedeljak posle podne prelazak kiše u sneg očekuje se i u nižim predelima.

Vetar će biti u skretanju na severozapadni i zapadni, a sa prolaskom fronta kratkotrajno ce imati i jake i olujne udare. Do kraja perioda oblacno, mestimicno sa snegom i hladno, u nizim predelima uz formiranje manjeg sneznog pokrivaca (od 2 do 10 cm), a na planinama uz povećanje za novih 15 do 20 cm.
MarketingNajnovije vesti