• Žetva medalja pančevačkih triatlonaca na domaćem terenu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    U Pančevu je u subotu 20. juna održana je po 27. put trka sprint triatlona (0.75km plivanja, 20km bicikla, 5km trčanja) .
    Nakon višemesečne pauze u takmičenjima zbog epidemije izazvane Covid 19 virusom bila je ovo prva zvanična trka ovakvog formata u Srbiji što je doprinelo da se na trci pojavi veliki broj triatlonaca i triatlonki, ukupno 129 takmičara, uz nekoliko izuzetno kvalitetnih takmičara.
    Apsolutni pobednici trke su šesnestogodišnja Lana Gavrilović iz kluba STU Sava Sremska Mitrovica, budućnost našeg triatlona i Ognjen Stojanović iz kluba TriOgyRacing Team Novi Sad, izvanredni triatlonac koji je trebalo da nastupa na olimpijskim igrama ove godine u Tokiju, a nadamo se da ćemo ga gledati 2021. kao prvog triatlonca iz Srbije koji se kvalifikovao na najveće sportsko takmičenje.
     
    Domaćini trke TK Tamiš su nastupili sa ukupno 32 takmičara svih kategorija i osvojili su mnoštvo medalja i bodova za klupski plasman u kupu STU. 
     
    Najbolji plasman su ostvarili Stefan Birka mlađi kadet, Bogdan Jelača kadet, Luka Gligorić junior, Vladimir Stojsavljević AG 2 i Marjan Lukić AG 3. Oni su bili prvi u svojim kategorijama. Medalje su još osvojili i Vladislava Miličić AG2 srebro, Iva Božičković kadetkinja, Perišić Ognjen junior i Đorđević Darija mlađe seniorke, oni su osvojili bronze.
     
    Sezona trka se nastavlja 28. juna trkom prvenstva države na distancama olimpijskog triatlona ( 1.5km plivanja, 40 km bicikla, 10km trčanja ) koja se održava na Srebrnom jezeru.
     
     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    U Pančevu je u subotu 20. juna održana je po 27. put trka sprint triatlona (0.75km plivanja, 20km bicikla, 5km trčanja) .

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Servisne informacije