• Žuti meteoalarm: Udari vetra u Banatu 60 km na čas

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    RHMZ označio danas jugozapadnu Srbiju i Banad žutim meteoalarmom zbog jakih udara vetra koji se na tim područjima očekuju.

    Kako se predviđa u jugozapadnim delovima naše zemlje predviđaju se veoma jaki udari vetra, koji će posebno biti snažni na višim planinskim prevojima. Prognozirana jačina udara vetra za taj deo Srbije je 85 km na čas. Istovremeno, u Banatu će duvati 60 kilometara na čas.

    Već sutra, u subotu, žuti meteoalarm biće na snazi i u jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji, kada se osim jakih udara vetra očekuju i obilne padavine, 20 litara po metru kvadratnom.

    Inače, u Srbiji će danas biti umereno oblačno, toplo i vetrovito, ponegde s kratkotrajnom kišom, saopštio je ranije Republički hidrometeorološki zavod.

    Više padavina biće u toku noći na severu, zapadu i jugozapadu Srbije. Duvaće umeren i jak, južni i jugozapadni, u košavskom području jugoistočni vetar vetar, ponegde sa olujnim udarima.

    Najniža temperatura će biti od minus dva do 10, najviša od 10 do 17 stepeni. U Timočkoj Krajini će biti hladnije sa temperaturama od pet do 10 stepeni.

    U Pančevu će biti umereno oblačno, toplo, vetrovito i veći deo dana suvo. U pojedinim delovima grada moguća je kratkotrajna kiša. Vetar će biti umeren i jak, jugoistočni.

    Najniža temperatura oko devet, najviša oko 16 stepeni.

    RHMZ označio danas jugozapadnu Srbiju i Banad žutim meteoalarmom zbog jakih udara vetra koji se na tim područjima očekuju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Servisne informacije

    U sredu deo Pančeva bez vode

    Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži, u sredu, 17. aprila, bez vode će ostati sledeće ulice: Nadežde Petrović, Gorana Kovačića, Jovana Bjelića i Dušana Petrovića Šaneta od Radivoja […]

    Deo Pančeva bez vode

    Zbog havarije na vodovodnoj mreži, bez vode će u 9 sati ostati Ulica Miloša Obrenovića od Pera Segedinca do Sterijine ulice. […]

    Deo Pančeva bez vode

    Zbog havarije na vodovodnoj mreži, bez vode je u 10.20 sati ostala Ulica Vladimira Žestića od Maksima Gorkog do Cara Lazara kao i naselje Pepeljare. […]