• SINDIKAT RAFINERIJE NAFTE PANČEVO: Radnička solidarnost u vreme pandemije potrebna više nego ikad

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prvi maj, Međunarodni praznik rada, obeležen je širom sveta, a u Srbiji, radnici su dočekali svoj praznik u vanrednom stanju, sa prisutnim strahom za svoje i zdravlje svojih bližnjih, ali i strahom od toga šta će biti kada pandemija prođe, navodi se u prvomajskoj čestitci sindikata Rafinerija nafte Pančevo.

    Dodaje se, kako ove godine, po prvi put u istoriji, izostaju sindikalna okupljanja i prvomajski uranak, a solidarnost se izražava fizičkim distanciranjem.

    “ Iako globalna kriza izazvana širenjem korona virusa i dalje traje, do sada se moglo videti da radnici predstavljaju temelj društva, i da kao takvi moraju biti prioritet u svim oblastima. Poruke koje radnici šalju tokom pandemije govore nam da je radnik najvažniji, da treba sačuvati zdravlje, radna mesta i plate, i da svaki rad mora biti jednako cenjen”, poručuje sindikat RNP.

    Kako se zaključuje, ulaganje u radnika, koji je i u uslovima globalne pošasti prvi na liniji odbrane i koji u redovnim okolnostima donosi profite poslodavcima, mora da bude najvažnije pitanje budućnosti.

    “ Sindikat Rafinerije nafte Pančevo svim kolegama i radnicima čestita Prvi maj i poručuje da će u narednom periodu jedinstvo i solidarnost među radnicima biti potrebniji više nego ikada, kako bi se smanjila neizvesnost od toga šta nas čeka sutra kada pandemija prođe, kako bi se izborili bolji uslovi rada, veća socijalna davanja i još kvalitetnija zaštita zdravlja i bezbednost na radu”, prvomajska je poruka sindikata RNP.

    Prvi maj, Međunarodni praznik rada, obeležen je širom sveta, a u Srbiji, radnici su dočekali svoj praznik u vanrednom stanju, sa prisutnim strahom za svoje i zdravlje svojih bližnjih, ali i strahom od toga šta će biti kada pandemija prođe, navodi se u prvomajskoj čestitci sindikata Rafinerija nafte Pančevo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija