Svetsko juniorsko prvenstvo u plivanju

Anja Crevar 16. u kvalifikacijama discipline 200 m mešovito

Izvor: 
013info Pet, 28/08/2015 - 11:15

Četvrtog dana takmičenja na Svetskom juniorskom prvenstvu u plivanju Pančevka Anja Crevar nije uspela da se plasira u finale discipline 200 metara mešovitim stilom. U kvalifikacijama je u konkurenciji 57 najboljih svetskih juniorski zauzela 16. mesto, s vremenom 2:17:48.

Anjin lični i apsolutni nacionalni rekod u ovoj disciplini iznosi 2 minuta, 15 sekundi i 32 stotinke, koji je postavila na Evropskim igrama u Bakuu krajem juna meseca. Anja će sigurno učestvovati sledeće godine na Olimpijskim igrama, a u disciplini 200 m mešovito je ove godine ostvarila vreme kojoj joj donosi B olimpijsku normu, što znači da će se u ovoj trci nadmetati u Riu ukoliko druge dve srpske plivačice ne budu plivale ispod 2:14:26, što je A olimpijska norma ili ako se ne popuni kvota od 900 plivača i plivačica, što je maksimalan broj plivača koji će moći da učestvuju na Olimpijskim igrama. 

Današnjim učešćem u kvalifikacijama petnaestogodišnja članica Plivačkog kluba ‚‚Tamiš" završila je veoma uspešno učešće na Svetskom juniorskom prvenstvu. Podsećamo, Anja je prvog dana nadmetanja u finalu discipline 400 m mešovitim stilom zauzela 5. mesto, uz vreme 2:43:36, čime je obezbedila A olimpijsku normu i oborila apsolutni državni rekord. 

T.M.

Anja Crevar Pančevo Svetsko juniorsko prvenstvo u plivanju PK Tamis


Marketing

Najnovije vesti