AK Dinamo ulična trka Beograd
Sport

Atletičarke pančevačkog Dinama blistale na uličnoj trci u Beogradu, pobeda Šulje na ultramaratonu

Izvor: 
013info Pon, 18/10/2021 - 08:56Na 69. uličnoj trci u Beogradu, koja je održana 17. oktobra, atletičarke pančevačkog Dinama osvojile su dve medalje.  U pitanju je jedna od najprestižnijih uličnih trka u Srbiji na kojoj nastupaju svi najbolji atletičari iz Srbije. 

Sanja Marić je pobedila u trci na 1000m u pionirskoj konkurenciji.

- Siguran i ubedljiv nastup Sanje Marić još jednom je došao do izražaja. Pravi ispit za Sanju će biti nastup na krosu Srbije sledećeg vikenda, a ona će nastupiti u najjačoj trci dana i u disciplini koja nije njena glavna disciplina već više odgovara njenim rivalkama. Ni u jednom trenutku neću reći da Sanja neće dati sve od sebe da i na tom takmičenju osvoji medalju što će biti pravi podvig, objašnjava nam trener AK Dinamo Ljupčo Cvetkoski.

Drugu medalju, srebrnu, osvojila je Ksenija Mrkela u trci na 400m.

- Prvi poraz ijako bolan za Kseniju. Trka je bila masovna ( preko 60 takmičarki na startu). Velika gužva na startu na kojem se jednostavno nije snašla, ostala je kako mi kažemo zatvorena. Tokom cele trke sustizala je vodeće takmičare i možda je 4-5 metara falilo da prođe kao prva kroz cilj. Drugo mesto u jednoj sprinterskoj deonici koja je prekratka za Kseniju je takođe veliki uspeh ali kada je Ksenija pravi šampion i za nju je ovo veliki poraz. Ksenija će zajedno sa Sanjon nastupiti sledećek vikenda u Somboru na poslednjem velikom krosu Srbije za ovu godinu, kaže Cvetkoski.

Proteklog vikenda na prestižnom ultramaratonu nastupio je i najbolji ultramaratonac u Srbiji Mihal Šulja član AK „Dinamo“ Pančevo. On je u trci na 12 sati  pretrčao  133,8 kilometara i ubednjivo pobedio u izuzetno jakoj međunarodnoj konkurenciji. To je 26.rezultat u svetu ove godine i norma za svetsko prvenstvo sledeće godine. Probao je Šulja da nastavi i trku na 24 sata, ali najverovatnije fizički i emocionalno posle ovog sjajnog nastupa bio je ispražnjen tako da se zadovoljio samo ovim sjajnim nastupom.

- Sledeće godine imamo troje atletičara za velika Evropska i svetska prvenstva: Marija Mrkela, Sanja Marić i Mihal Šulja. Nadamo se da će dostojno reprezentovati klub AK,,Dinamo“ Pančevo kao i naš grad i Republiku Srbiju, zaključio je Cvetkoski.

 
MarketingNajnovije vesti