AK Tamiš
Sport

Atletičarke Tamiša osvojile dve medalje na Prvenstvu Srbije u sportskom hodanju

Izvor: 
013info Pon, 10/05/2021 - 00:48U Ćupriji je 9.maja u organizaciji Srpskog Atletskog Saveza održano pojedinačno Prvenstvo Srbije u disciplini sportsko hodanje na atletskoj stazi. Državno prvenstvo je održano u starijim kategorijama-i to za mlađe juniore/ke, starije juniore/ke i seniore/ke. Ovo prvenstvo Srbije u atletici je ujedno bilo i prvo takmičenje na novoizgrađenom atletskom stadionu OAK Morava u Ćupriji.

Atletski klub Tamiš je nastupio sa 2 atletičarke i ostvario veoma zapažen uspeh osvajanjem dve medalje.

U kategoriji mlađih juniorki (U 18) nastupila je izuzetno talentovana atletičarka AK Tamiš, Milica Bunčić koja je ujedno bila i najmlađa atletičarka na državnom prvenstvu i sa godinu dana starijim takmičarkama osvojila bronzanu medalju u trci na 5000m sa rezultatom novog ličnog rekorda od 29:43.

Milica Bunčić je velika na da AK Tamiš, a u nastupajućoj 2021 godini do sada osvojila ukupno 3 medalje na državnim prvenstvima i jedna je od najtalentovanijih mladih atletičarki u Srbiji u disciplini sportsko hodanje.

U kategoriji starijih juniorki (U20) za AK Tamiš je nastuplia Ivana Velimirović i osvojila je svoju prvu - bronzanu medalju na državnim prvenstvima.

Ivana Velimirović je u nastupajućoj 2021 godini napravila veliki takmičarski iskorak i takođe je velika nada AK Tamiš za naredna takmičenja.

Treba reći da su nastupli svi najkvalitetniji atletičari/ke koje Srbija trenutno ima, a takmičenje je održano prema strogim zdravstvenim uslovima koje je propisala vlada Srbije, u cilju sprečavanja širenja virusa covid 19.

AK Tamiš nastavlja sa sjajnim uspesima a sledeća šansa za nova uzbuđenja je predstojeći vikend kada će klub nastupiti na atletskom krosu u Valjevu.

 

 
MarketingNajnovije vesti