Foto: AK Panonija
Sport

ATLETIKA: Atletičari pančevačke Panonije osvojili u Brčkom tri medalje

Izvor: 
A. D. Pon, 25/06/2018 - 10:21

Atletičari pančevačke Panonije osvojili su tri medalje na tradicionalnoj Međunarodnoj vidovdanskoj uličnoj trci koja je održana 23. juna u Brčkom.

U trci mlađih pionirki Ana Dragojević je ubedljivo trijumfovala i osvojila zlatnu medalju na 400m, dok je Anđela Kićović u istoj trci zauzela odlično četvrto.mesto. Katarina Njari je u trci starijih pionirki zaradila bronzu dok je u trci dečaka 2003. godišta Damjan Čikić  osvojio srebro nakon duela sa dvostrukim šampionom Srbije na 400 i 800m.

Brčko je bio domaćin velikim atletskim zviezdama iz celog sveta a na stazi je bilo preko 20 atletičara i atletičarki sa Olimpijskom normom i 18 njih sa IAAF normom Ova trka jedina u regionu nosi IAAF Bronze Label (prestižni status Svetske atletske federacije). Sjajna konkurencija i do sad neviđena na ovim prostorima. a učestvovali su i najbolji iz regiona. tako da je to bila izuzetna atletska predstava sa više hiljada učesnika. U glavnoj trci na 10 Km trijumfovao je kenijac Moses Kibet sa vremenom 28:33, dok je među ženama najbrža bila Shaban Karneyenko Katsiaryna it Belorusije sa 33:39 min dok je naša Teodora Simović bila peta sa 35:10 min.

Ovo je ujedno bio i četvrti nastup Panonije van granica naše zemlje, a sa svakog od njih atletičari ovog kluba su se vraćali sa medaljama.
MarketingNajnovije vesti