Pioniri Dinama na Kupu Srbije Foto: AK Dinamo
Sport

ATLETIKA: Četiri medalje za pionire pančevačkog Dinama na Kupu Srbije

Pančevo, Uto, 25/09/2018 - 08:40
Aleksandar StojkovićZavršen je još jedan uspešan vikend za AK „Dinamo“Pančevo. Proteklog vikenda se u Sremskoj Mitrovici održalo finale pionirskog KUP-a Srbije.

AK“Dinamo“ Pančevo je sa velikim ambicijama otišao na ovo finalno takmičenje i gotovo u potpunosti ostario svoj planirani cilj.

Osvojene su četiri medalje, a najviše se istakao Aleksa Živanov koji je u bacanju koplja dokazao svoju dominaciju osvojivši zlatnu medalju. On je ovim takmičenjem objedinio titulu prvaka Srbije i titulu pobednika KUP-a Srbije, ujedno je i sa najboljim hitcem u Srbiji. Pored ove pobede uzeo je i bronzanu medalju u bacanju diska kao i četvrto mesto u bacanju kugle. Pored svih bacačkih disciplina trčao je i treću iznenu u štafeti koja je zauzela šesto mesto.(Danilo Bulatović, Ognjen Topić, Aleksa Živanov i Andreja Božanić).

Sjajna je ponovo bila Marija Mrkela u trci na 300m istrčavši trku za 43 sekunde.

- Velika je dilema za mene kao trenera na kojoj disciplini da prijavim Mariju za predstojeće prvenstvo Srbije jer je trenutno prva na rang listama Srbije  na 300m i  600m. Pošto je moje pravilo da uvek biramo trke gde je konkurencija veća najverovatnije će trčati 600m a tu će imati mnogo jaču konkurenciju, objašnjava Ljupčo Cvetkoski, trener AK Dinamo.

Izuzetne rezultate postigli su i naši atletičari u trci na 2000m istrčavši lične rekorde Strahinja Stevšić i Andeja Božanić ali su ovog puta ostali bez odličja.

- Nažalost u sportu uvek ima i neočekivanih momenata pa tako Dinamov glavi adut za zlato, ženska štafeta, osvojila je „samo" bronzanu medalju iako su svi očekivali zlato. Naša možda najperspektivnija mlada sprinterka Nina Krsmanović se povredila u trci na 60m tako da smo prvog dana u finalnoj trci ostali bez medalje prvo u trci na 60m a potom i u štafeti 4x100m. ( Anđela Brošćanc, Nina Krsmanović, Anastasija Mrkela i Marija Mrkela). Sutradan nismo želeli da rizikujemo a i zdravlje naše atletičarke je na prvom mestu napravili smo izmenu ali smo došli samo do bronzane medalje.(Lana Anđelovski, Anđela Brošćanc,  Anastasija Mrkela i Marija Mrkela). Devojke su dale svoj maksimum istrčale sjajno svaka svoju izmenu i osvojili bronzu. Ako bih morao nekoga da posebno istaknem to bi bila Marija Mrkela koja je svojih 400m trčala oko 58 sekundi a svi atletski stučnjaci znaju vrednost ovog rezultata. Već se mnogi atletski stučnjaci u regionu interesuju za nju a nema sumnje da smo dobili pravu naslednicu Zorane Barjaktarović, Marine Munćan, Bogdane Mimić., rekao je Cvetkoski,

 
MarketingNajnovije vesti