• ATLETIKA: Četiri medalje za pionire pančevačkog Dinama na Kupu Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Završen je još jedan uspešan vikend za AK „Dinamo“Pančevo. Proteklog vikenda se u Sremskoj Mitrovici održalo finale pionirskog KUP-a Srbije.

    AK“Dinamo“ Pančevo je sa velikim ambicijama otišao na ovo finalno takmičenje i gotovo u potpunosti ostario svoj planirani cilj.

    Osvojene su četiri medalje, a najviše se istakao Aleksa Živanov koji je u bacanju koplja dokazao svoju dominaciju osvojivši zlatnu medalju. On je ovim takmičenjem objedinio titulu prvaka Srbije i titulu pobednika KUP-a Srbije, ujedno je i sa najboljim hitcem u Srbiji. Pored ove pobede uzeo je i bronzanu medalju u bacanju diska kao i četvrto mesto u bacanju kugle. Pored svih bacačkih disciplina trčao je i treću iznenu u štafeti koja je zauzela šesto mesto.(Danilo Bulatović, Ognjen Topić, Aleksa Živanov i Andreja Božanić).

    Sjajna je ponovo bila Marija Mrkela u trci na 300m istrčavši trku za 43 sekunde.

    – Velika je dilema za mene kao trenera na kojoj disciplini da prijavim Mariju za predstojeće prvenstvo Srbije jer je trenutno prva na rang listama Srbije  na 300m i  600m. Pošto je moje pravilo da uvek biramo trke gde je konkurencija veća najverovatnije će trčati 600m a tu će imati mnogo jaču konkurenciju, objašnjava Ljupčo Cvetkoski, trener AK Dinamo.

    Izuzetne rezultate postigli su i naši atletičari u trci na 2000m istrčavši lične rekorde Strahinja Stevšić i Andeja Božanić ali su ovog puta ostali bez odličja.

    – Nažalost u sportu uvek ima i neočekivanih momenata pa tako Dinamov glavi adut za zlato, ženska štafeta, osvojila je „samo“ bronzanu medalju iako su svi očekivali zlato. Naša možda najperspektivnija mlada sprinterka Nina Krsmanović se povredila u trci na 60m tako da smo prvog dana u finalnoj trci ostali bez medalje prvo u trci na 60m a potom i u štafeti 4x100m. ( Anđela Brošćanc, Nina Krsmanović, Anastasija Mrkela i Marija Mrkela). Sutradan nismo želeli da rizikujemo a i zdravlje naše atletičarke je na prvom mestu napravili smo izmenu ali smo došli samo do bronzane medalje.(Lana Anđelovski, Anđela Brošćanc,  Anastasija Mrkela i Marija Mrkela). Devojke su dale svoj maksimum istrčale sjajno svaka svoju izmenu i osvojili bronzu. Ako bih morao nekoga da posebno istaknem to bi bila Marija Mrkela koja je svojih 400m trčala oko 58 sekundi a svi atletski stučnjaci znaju vrednost ovog rezultata. Već se mnogi atletski stučnjaci u regionu interesuju za nju a nema sumnje da smo dobili pravu naslednicu Zorane Barjaktarović, Marine Munćan, Bogdane Mimić., rekao je Cvetkoski,

     

    Završen je još jedan uspešan vikend za AK“Dinamo“Pančevo. Proteklog vikenda se u Sremskoj Mitrovici održalo finale pionirskog KUP-a Srbije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Četiri bronze za SD Pančevo 1813 u Smederevu

    Proteklog vikenda u Smederevu je održano Prvenstvo Srbije po A programu za seniorske kategorije sportskom vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je veoma uspešno nastupilo osam takmičara […]

    Tekvondo: Pančevci uspešni na Državnom prvenstvu

    Na Državnom prvenstvu za seniore i forme u Tekvandou održanom 24. marta u Beogradskoj hali sportova Ranko Žeravica pančevački klub "Koloseum" je prestavljalo 7 takmičara. U veoma teškoj i […]