Sport

ATLETIKA: Mihal Šulja oborio još jedan rekord

Izvor: 
013info Ned, 05/02/2023 - 11:05Na poziv jednog od sponzora Mihala Šulje, u Bratislavi je napravljen jedan veliki spektakl.

Naime, u organizaciji  udruženja ultamaratonaca Slovačke, sa kojima prisno sarađuje, Mihal Šulja je dobio poziv ili  preciznije- izazov, da obori rekord Slovačke u trčanju na traci na 100km.  

Mihal Šulja je, u dogovoru sa organizatorom ovog takmičenja, trebao da istrči 100km malo ispod 9 sati što je Šulja odradio sa lakoćom. Istrčao je 100km za 8 sati i 34 minuta i 26 sekundi što je vrednost novog rekorda Slovačke. Mihal Šulja je dobio državljanstvo Slovačke, ali i dalje se takmiči za Srbiju. 

Trčanje na traci je specifično i na takvom takmičenju atletičar na svakih sat vremena menja trkaku na kojoj trči, znači mora da se zaustavi pređe na drugu traku i ponovo uspostavlja ritam trčanja. Dosta je zahtevnije i zbog činjenice da se trči u zatvorenom prostoru u kojem ima  mnogo ljudi, od sudija, delegata, novinara, posmatrača... Ali Mihal Šulja je pravi šampion i sve je to sa lakoćom odradio. 

Sledeće takmičenje na kome će učestvovati je veliki ultramaraton u Kopru, za koji je Šulja dobio specijalnu pozinvicu. Ultramaraton će biti svetskog nivoa jer su pozvani svi najbolji ultramaratonci sveta u ovom trenutku. Velika čast za atletičara AK ,,Dinamo“ Pančevo. 

Po treninzima se vidi da je neugodna povreda sanirana i da polako ulazi u ozbiljan trenažni proces. 

Još jedan ,,napad“ na rekord Srbije  probaće u trci na 12 sati, a trka će biti i poslednja takvog izazova pre svetskog prvenstva koje Mihala očekuje krajem godine na Tajvanu i sve podređuje tom takmičenju.
MarketingNajnovije vesti