• ATLETIKA: Pančevka Marija Mrkela nastavlja da osvaja medalje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Proteklog vikenda u Kruševcu je održano atletsko Prvenstvo Srbije za juniore, a atletičarka pančevačkog Dinama Marija Mrkela osvojila je bronzanu medalju.

    – Iako smo pred početak sezove planirali da nam ovo bude jedno od uspešnijih takmičenja nije bilo tako. Jedinu medalju osvojila je Marija Mrkela u trci na 400m i to bronzanu. Mnogo problema smo imali pre početak ovog bitnog takmičenja , a majveći problem je bio dolazak Marije Mkrele i Sanje Marić iz Izraela sa Prvenstva Evrope. Organizacija puta očajna, Došli su u Beograd posle dva dana provedena u putu na sam dam takmičenja i još peh izgubnjen im je  prtljag a u njemu sva oprema za nastut. Posle pet sati sna odlazimo za Kruševac a devojke du vidno umorne, rekao nam je trener Dinama Ljupčo Cvetkoski.

    Mariju je čekalo ukupno šest trka u dva dana posle dve nepropspavane noći. Kvalifikacije na 100m -12,38 lični rekord, finale na 400m 58,08 bronzana medalja pa 15 minuta kasnije finale na 100m i peto mesto – 12,68 . Drugi dan kvalifikacije na 200m, 25,80, potom finale na 200m i četvrto mesto 25,01 – lični rekord. Dvadeset minuta kasnije trka štafete 4x400m i ponovo četvrto mesto. Svaka čast Mariji što je odradila celokupno takmičenje na izuzetnom nivou.

    Sanja Marić ipak nije u ovakvim okolnostima mogla bolje i nije uspela da pokaže kojiko stvarno vredi. Bila je četvrta na 800m i šesta na 400m, te četvrta u štafeti. Štafete je bila u sastavu: Dunja Atanacković, Sanja Marić. Marija Mrkela i Tamara Blanuša.

    – Nerealno je bilo da pokažu više od ovoga a Marija je i to prevazišla. Nadam se da će im kratkotrajni aktivni odmor dobro doći, objasnio nam je Cvetkoski.

     

    Proteklog vikenda u Kruševcu je održano atletsko Prvenstvo Srbije za juniore, a atletičarka pančevačkog Dinama Marija Mrkela osvojila je bronzanu medalju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]