• ATLETIKA: Pančevka Sanja Marić u sjajnoj formi – trčaće na Školskom prvenstvu sveta!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Atletičarka pančevaćkog Dinama Sanja Marić pobedila je u trkama na 800 i 1500 metara u kvalifikacijama za pionirski Kup Srbije koje je održano proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici. Za finalno takmičenje plasirala se i Tijana Nikolić u trci na 1500m.

    Učestvovale su Dunja Atanacković na 300m ( istrčala je lični rekord) i Tamara Blanuša na 300m prepone( istrčala je lični rekord) ali su obe takmičarke ostale bez finala.

    Odmah posle kvalifikacija Sanja Marić je sa svojim trenerom Ljupčom Cvetkoskim otputovala na kamp mladih atletičara koji su otpočeli pripreme za naredna velika takmičenja a to su EYOF,  prvenstvo Evrope za mlađe juniore kao i svetsko prvenstvo za starije juniore.

    Od 16.-20. septembra održaće se Školsko prvenstvo sveta u Beogradu. AK,,Dinamo“ Pančevo imaće svog predstavnika Sanju Marić koja će trčati 800m. Bili bi isuviše skromni ako bi rekli da će ona samo učestvovati na ovom takmičenju. Ona se na svetskim rang listama nalazi u samom vrhu i normalno je očekivati medanju, koju videćemo.

    – Selektor juniorske reprezentacije Emir Bekrić napravio je ozbiljan projekat za sva takmičenja koja nas očekuju naredne sezone i ovo je početak tog projekta. U najužem krugu potencijalnih osvajača medalja su i naše dve atletičarke Marija Mrkela i Sanja Marić. Nažalost prvim pripremama nije mogla da prisustvuje Marija Mrkela zbog povrede koja je mučila od kraja zimske sezone. Ona je gotovo sanirala povredu i nadamo se početku priprema od 1.septembra, objašnjava Ljupčo Cvetkoski.

    Još jedna lepa vest iz AK „Dinamo“ Pančevo. Po rangiranju atletskog saveza Srbije Dinamo see na 8. mestu najuspešnijih klubova u Srbiji. Fantastičan rezultat jedinog kluba među najboljih 20-tak najuspešnijih klubova bez atletske staze. Ako još uzmemo u obzir da se Marija Mrkela nije takmičila celu letnju sezonu i da su ove godine imali smenu generacije uspeh je fenomenalan.

    Sanja Marić je odlično odradila pripreme u Kragujevcu što se vidi i po kontrolnoj trci u Ćupriji.

    – U Ćupriji je otvoren velelepni atletski stadion, a u sklopu otvaranja stadiona održan je izuzetno jak seniorski atletski miting. Miting je bio pozivnog karaktera a u trci na 800m nastupila je i naša pionirka Sanja Marić. Ona je zauzela 4.mesto istrčavši lični rekord 2:10,40. Sve smo bliži granici od 2:10 što nam je bio veliki cilj pred početak atletske sezone, kaže Cvetkoski

     

     

    Atletičarka pančevaćkog Dinama Sanja Marić pobedila je u trkama na 800 i 1500 metara u kvalifikacijama za pionirski Kup Srbije koje je održano proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici. Za finalno takmičenje plasirala se i Tijana Nikolić u trci na 1500m.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport