• ATLETIKA: Uspešan vikend za pančevačku Panoniju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U subotu, 7. marta, u Velikom Gradištu, u organizaciji Atletskog kluba VGSK – Veliko Gradište, održan je već tradicionalni – „Srebrno jezero polumaraton“ na stazi koja se pruža obalom Dunava i Srebrnog jezera.

    Medu više od 300 prijavljenih trkača, AK „Panonija“ su predstavljali već dobro poznati trkač polumaratona profesor fizičke kulture Novica Stojanović i Ivan Jevtić koji tek počinje sa polumaratonskim trkama.

    Po kišovitom vremenu i vlažnoj stazi Novica je stazu dužine 21.097 m istrcao za 1:18,45 i osvojio srebrnu medalju u generalnom plasmanu na ovom polumaratonu.

    Ovo je samo uvod za buduća takmičenja na kojima će Novica nastupati a trener Saša Stojilović i dalje tvrdi da je Stojanović među najboljim seniorima dugoprugašima u državi. Ivan Jevtić je zadovoljan svojim novim licnim rekordom koji sada iznosi 1:35,49 minuta.

     

    Istog dana u organizaciji Planinarsko sportskog kluba „Balkan“ iz Beograda na planinskoj trci pod nazivom „Čičak Trail“ na stazi dužine 6.4km, koje je održano u beogradskom naselju Višnjica, mladi junior, član AK „Panonija“ Nikola Borka je bio neprikosnoven pa je po kiši i blatu prvi došao do cilja i tako zaradio zlatnu medalju i pobednički pehar! Ovo je samo uvertira za Prvenstvo Srbije u planinskom trcanju koje će se održati 25. aprila u Vršcu, gde će Nikola pokušati da se domogne dresa reprezentacije Srbije i učešća na Balkanijadi u toj disciplini.

     

    Drugi atletičar AK „Panonija“ koji je ušao u sastav reprezentacije Srbije je takođe po struci profesor fizičkog vaspitanja Ivan Miškeljin koji je branio boje Srbije na Balkanijadi za veterane (BAMACI) koja je 08. marta održana u atletskoj dvorani na Banjici. Atletičari Srbije nastupili su tako na takmičenju koje je okupilo 15 zemalja učesnica. Miškeljin je nastupio u trci na 3000m (M45) i vremenom 10:13,30 zauzeo 4. mesto.

    Kako je Ivan višegodišnji prvak Srbije u maratonu, za njega je ovo kratka distanca a i uslovi u dvorani i na otvorenom nisu isti pa se već početkom aprila očekuju medalje u njegovim disciplinama.

     

     

    U subotu, 7. marta, u Velikom Gradištu, u organizaciji Atletskog kluba VGSK – Veliko Gradište, održan je već tradicionalni – „Srebrno jezero polumaraton“ na stazi koja se pruža obalom Dunava i Srebrnog jezera.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]