• Atletski klub Dinamo Pančevo i bez uslova za trening osmi u Srbiji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na ekipnom Prvenstvu Srbije za mlađe juniore koje je održano u nedelju, 16. maja, u Sremskoj Mitrovici atletičari Dinama zauzeli su osmo mesto. 

    Pančevački atletičari skupili su gotovo 10.000 bodova.

    Klub je morao da ima predstavnika u svakoj disciplini.

    Vrlo zanimljjivo za klub koji nema uslove za trening. Jer u gradu sporta, kako to iz gradske vlasti vole da kažu, ne postoji atletska staza.

    Naši atletičari, oni koji su nas mnogo puta obradovali medaljama, treniraju na SC Mladost ili u Narodnoj bašti, gurajući se s rekreativcima na stazi. Dva puta nedeljno odlaze za Zrenjanin da bi mogli da trče na pravoj podlozi.

    Ali, osim klasičnih trkačkih disciplina postoji i trčanje preko prepona,  skakačke i bacačke discipline. Za njihovo treniranje nema uslova u našem gradu. A na prethodno spomenutom takmičenju, klub je morao da ima predstavnike u ovim disciplinama. Deluje kao nemoguća misija, a oni su i to izveli. Na talenat. 

    Postojao je projekat izgradnje atletske staze u Pančevu, dobijen je kao donacija. I tu je ostalo. Naša deca i dalje nemaju gde da treniraju. Ipak ih to nije sprečilo da na ovom takmičenju pobede klubove koji imaju uslove za trening. Jer su talentovani, dobri i vredni.

    I da, Pančevo nema samo AK Dinamo, tu su i Tamiš i Panonija. I njima je potreban prostor za trening. U Pančevu se klinci ne bave samo ekipnim sportovima i automobilizmom. Oni i trče, skače, bacaju. A nemaju gde.

    Tako mlade pančevačke atletičare u sredu čeka završno školsko takmičenjem na kome će nastupiti troje Dinamovih atletičara: Sanja Marić i Ksenija Mrkela u trci na 600m svaka u svojoj kategoriji, a Strahinja Stevšić u trci na 1000m. Svo troje su kandidati za najviši plasman, a takmičenje je u Sremskoj Mitrovici.

    Ipak, najvažnije takmičenje u narednom periodu je Prvenstvo Srbije za starije juniore poslednjeg vikenda u maju i tu će AK „Dinamo“ nastupiti sa najjačom ekipom.

     

     

    Na ekipnom Prvenstvu Srbije za mlađe juniore koje je održano u nedelju, 16. maja, u Sremskoj Mitrovici atletičari Dinama zauzeli su osmo mesto.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport