• BADMINTON: Medalje i za podmlađenu ekipu Dinama na Prvenstvu Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji 19. i 20. juna održano je 28. Prvenstvo Srbije za seniore.

    Iako u znatno podmlađenom sastavu, dinamovci su ostvarili veliki uspeh. Maša Aleksić i Marija Samardžija osvojile su bronzanu medalju u konkurenciji ženskih parova. Bronzanu medalju sa državnog prvenstva osvojila je i ženska ekipa BK Dinamo, dok je muška ekipa osvojila peto mesto sa istim brojem bodova kao četvrtoplasirani Zmajevi iz Kruševca.

    U generalnom plasmanu timova, dinamovci su bili četvrti.

    Badminton klub Dinamo nastupio je u sastavu: Marija Samardžija, Maša Aleksić, Katarina Vig, Milica Stambolija, Vanja Bokan, Mihajilo Vig i Aleksandar Vitman

    Prvaci Srbije postali su: Luka Milić u muškom singlu (Novi Sad), Marija Sudimac u ženskom singlu (Zmajevi Kruševac), Mihajlo Tomić i Andreja Doder u muškom dublu (BK Beograd), Marija Sudimac i Sara Lončar u ženskom dublu (Zmajevi Kruševac) i Mihajlo Tomić i Anđela Vitman u mešovitom dublu (BK Beograd).

     

    – Izuzetno sam zadovoljan rezultatom sa prventva Srbije, a još više sam zadovoljan činjenicom da su se naši mladi takmičari hrabro nosili sa znatno starijima od sebe i pokazali napredak u igri. Moram napomenuti da je šestoro od sedmoro naših takmičara 2006. godište, ove godine pune 15 godina i od njih tek očekujemo dobre rezultate. Na prvenstvu Srbije je nastupio sam vrh srpskog badmintona, osvajači medalja sa međunarodnih takmičenja, sa evropskih prvenstava i igrati protiv njih je zaista čast za naše mlade takmičare, ali pokazali smo da pripadamo samom vrhu domaćeg badmintona. U narednim mesecima očekuje nas par međunarodnih turnira, kao i pripreme na Karatašu za igrače sa reprezentativnih spiskova, a tu je trenutno pet naših igrača. Nakon toga nas očekuje letnja pauza koja će biti radna što se tiče trenažnog procesa, pa nova sezona od septembra, rekao nam je Goran Jelesijević, trener Badminton kluba Dinamo.

     

    Iako u znatno podmlađenom sastavu, dinamovci su ostvarili veliki uspeh. Maša Aleksić i Marija Samardžija osvojile su bronzanu medalju u konkurenciji ženskih parova.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]