Sport

Besplatno vežbanje uz profesionalne trenere

Pančevo, Pon, 04/07/2016 - 16:17
Mirjana Marić Veličković

PANČEVO, 4. jul - Coca-Cola sistem u Srbiji je u Coca-Cola aktivnoj zoni u Pančevu zvanično obeležio početak nacionalnog programa besplatnih treninga na otvorenom, uz prisustvo državnog sekretara Ministarstva omladine i sporta Srbije Predraga Peruničića, predstavnika Olimpijskog komiteta Srbije, naših olimpijaca i predstavnika relevantnih institucija iz oblasti sporta i rekreacije.

Zvanicama i javnosti su predstavljeni profesionalni treneri koji će ovog leta, pod titulom Coca-Cola ambasadora Pokreta za radost, svim zainteresovanim građanima u Coca-Cola teretanama na otvorenom deliti savete za vežbanje i fizičku aktivnost prilagođenu njihovom uzrastu i formi. 

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić rekao je da je Ministarstvo donelo novu strategiju razvoja sporta koja ima četiri osnovna cilja: razvoj školskog, vrhunskog i rekreativnog sporta, kao i unapređenje sportske infrastrukture. „Ovo je važna manifestacija za nas i nastavićemo da sarađujemo sa ovom kompanijom i na novim projektima koje treba da realizujemo”, rekao je Peruničić.

Stručno vođeni treninzi će se održavati do novembra 2016. godine sa ciljem da se podigne svest građana o važnosti redovne rekreacije za dobrobit celokupnog organizma.

„Znamo koliko je redovna fizička aktivnost bitna za sveopšte stanje organizma, zbog čega smo kroz različite aktivacije tokom protekle godine uspeli da pokrenemo preko 90 hiljada građana Srbije. U Coca-Cola aktivnim zonama će tokom ovog leta najbolje iskustvo vežbanja i rekreacije svim građanima omogućiti naši Coca-Cola ambasadori Pokreta za radost. Želimo da Coca-Cola ambasadori budu lica aktivnog načina života, redovne rekreacije i dobrih navika koji će privući sve one koji redovno vežbaju i one koji će sada sa nama to početi da rade, da nam se pridruže u teretanama na otvorenom i najaktivnijem letu do sada”, rekao je Dragan Lupšić, direktor za odnose s javnošću , komunikacije i pravne poslove kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

sprave-vezbanje.jpg

 

Coca-Cola ambasadori Pokreta za radost su stručnjaci iz oblasti fizičke kulture i fitnesa koji su odabrani uz pomoć stručnjaka Zavoda za medicinu rada Republike Srbije i Saveza za školski sport. Značajan partner Coca-Cola sistema u projektu Aktivne zone i inicijativi da izgradi kulturu rekreativnog bavljenja sportom u Srbiji je Ministarstvo omladine i sporta.

Javni besplatni treninzi će se tokom ovog leta, pored Pančeva, održavati i u Bogatiću, Boru, Dimitrovgradu, Kikindi, Lajkovcu, Leskovcu, Negotinu, Niškoj Banji, Novom Pazaru, Odžacima, Opovu, Osečini, Petrovcu na Mlavi, Pirotu, Priboju, Tutinu, Užicu, Somboru i Valjevu.

Gradski menadžer Pančeva Aleksandar Farkaš, obratio se prisutnima i zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta.

„Mi smo takođe usvojili Strategiju razvoja sporta gde su u ciljevima, ugledajući se na Republiku, školski sport i rekreacija na vrlo visokom nivou i zaista hoćemo da se pridružimo ovakvim akcijama i da ih podržimo što više. Velika mi je čast i zadovoljstvo da je danas sa nama i državni sekretar, što pokazuje da je ovo jedan dobar pravac i da je rekreacija nešto što je potrebno svim našim građanima”, rekao je Farkaš. 

Pored treniranja uz stručne savete i pomoć trenera u Aktivnim zonama širom Srbije će biti održana i brojna takmičenja, događaji, izazovi i akcije, osmišljeni tako da u njima mogu učestvovati svi, bez obzira na uzrast, pol ili formu. 

Termine stručno vođenih treninga i listu gradova u kojima će se oni održavati u Coca-Cola aktivnim zonama svi zainteresovani mogu pratiti na sajtu www.coca-colaaktivnezone.rs i fejsbuk stranici Fabrika radosti.Marketing

Najnovije vesti