Sport

Bitević četvrti put prvak Balkana

Izvor: 
013info Uto, 01/03/2016 - 09:17

Na seniorskom Balkanskom prvenstvu, održanom u Istanbulu (Turska), Pančevac Slobodan Bitević osvojio je zlatnu medalju u kategoriji preko 84 kg. Ovo je Biteviću četrta uzastopna titula na Šampionatu Balkana.

Pančevački Karatate klub „Dinamo" imao je još jednog predstavnika u Istanbulu. Nikola Jovanović je nastupio u kategoriji do 75kg. Jovanović je poražen u prvom kolu.

 

Prvog dana (27. februara), zlatne medalje osvojili su Ivana Čomagić u borbama pojedinačno -68kg, Stefan Joksić u borbama pojedinačno -67kg i Slobodan Bitević u borbama pojedinačno +84kg. Srebrnu medalju osvojila je Jovana Preković u borbama pojedinačno -61kg dok su bronzane medalje osvojili Ivana Stepanović u katama pojedinačno, Bojana Mladežić u katama pojedinačno, Sanja Cvrkota u borbama pojedinačno -61kg, Tanja Žunić u borbama pojedinačno +68kg i Dejan Pajkić u katama pojedinačno.

Drugog dana 18. Balkanskog prvenstva za seniore, članovi reprezentacije Srbije osvojili su četiri srebrne i jednu bronzanu medalju.

Srebrne medalje su osvojili Jelena Milivojčević u borbama pojedinačno -50kg, Branka Aranđelović u borbama pojedinačno -55kg, senioke kata tim i seniori kata tim.

Bronzanu medalju osvojile su seniorke u borbama ekipno.

U ukupnom plasmanu reprezentacija Srbije zauzela je drugo mesto sa osvojenih tri zlatne medalje, pet srebrnih i šest bronzanih.Marketing

Najnovije vesti