ETCC

Borković kreće sa druge pozicije u Brnu

Pančevo, Sub, 05/09/2015 - 20:46
Tanja Marin

Sa dva nova poena iz kvalifikacija Pančevac uvećao vođstvo u šampionatu

Četvrtog takmičarskog vikenda u Evropskom šampionatu turing autromobila (ETCC) na češkoj stazi u Brnu, Pančevac Dušan Borković zauzeo je drugo mesto u kvalifikacijama, dok će sa pol pozicije krenuti Mato Homola iz Slovačke. Borković je za drugu poziciju u kvalifikacijama dobio dva boda, čime je dodatno uvećao prednost u generalnom plasmanu nad Čehom Petrom Fulinom.

Oba treninga na stazi Brno vožena su u subotu, kao i kvalifikacije, pa su vozači i timovi imali malo vremena da u pauzama na pravi način podese automobile za ovu dugu i zahtevnu trkačku pistu. Borkovićev B3 Racing je Seat Leon podesio dosta dobro, a da pri tom tokom treninga nisu menjali setove guma, kako bi najbolji srpski vozač na testovima imao gotovo slične uslove kao na trci, što se stanja pneumatika tiče. Iz tog razloga Duca je dva slobodna treninga završio na trećem mestu dok je na jednom imao drugo najbolje prolazno vreme po krugu. Iako je domaći vozač, Petr Fulin, i najveći konkurent našem šampionu u borbi za titulu šampiona, bio najbolji na današnjim testovima, Slovak Mato Homola (2:11:253) je bio najbrži tokom kvalifikacija, pa će sutrašnju trku početi sa prve pozicije. Pančevac je u svom Seat Leonu bio drugi, sa zaostatkom od 0.388 sekundi, dok je treće mesto zauzeo Crnogorac u srpskom Lein Racing timu, Dejan Bulatović

Najmlađi osvajač dijamantske kacige kod nas zauzima prvo mesto u šampionatu sa 58 bodova. Drugi je Petr Fulin, koji sutrašnju prvu trku počinje sa četvrte pozicije na gridu, sa 45, dok treće i četvrto mesto dele Slovak Mato Homola i Nemac Andreas Fister sa 36 osvojenih bodova. 

Sedma trka Evropskog šampionata turing automobila počinje letećim startom u nedelju, 6. septembra, u 12 časova, dok je start osme trke iz stajaćeg položaja u 13 i 10.

 

T.M.Marketing

Najnovije vesti