Sport

BORKOVIĆ NAPRAVIO PODVIG: Dušan posle nepravde na podijumu na Tajlandu za novih 26 bodova

Izvor: 
Tanjug/Kurir Pon, 04/09/2017 - 08:27

Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je 26 bodova na trkama na tajlandskom Buriramu tokom osnog vikenda TCR Svetskog šampionata.

 

Borković, kojem je u kvalifikacijama napravljena nepravda zabranom nastavka vožnje nakon pucanja gume i udara u barijeru, napravio je podvig jer je prvu trku završio na drugom mestu iako je krenuo sa 11. pozicije, a drugu na šestom sa 13. pozicije.

 

Vozač Alfa Romeo Djulijete TCR s brojem 62 NIS PETROL TIMA uz podršku gruzijskog tima GE Force i italijanskog Romeo Ferraris napredovao je u generalnom plasmanu i sada je šesti sa ukupno 108 bodova.

 

"Presrećan sam zbog svega. Drugo i šesto mesto posle onakve odluke u kvalifikacijama su fenomenalan uspeh. Startovao sam na obe trke daleko od vodećih što je doprinelo da znatno brže potrošim gume pretičući ostale. Imao sam sreće da su mi gume izdržale, kao i automobil, na kraju sam prezadovoljan što je srpska zastava opet na podijumu i što sam dokazao koliko vredim. Ogromnu zahvalnost dugujem svima koji su verovali u mene, počev od tima, sponzora do navijača", izjavio je Borković posle trka.

 

Naredni vikend TCR Svetskog šampionata vozi se 7. i 8. oktobra u kineskom Žeđangu.Marketing

Najnovije vesti