Sport

Borković: Ne daju da Srbin bude šampion

Pančevo, Uto, 25/09/2018 - 13:52
Aleksandar Stojković


Srpski automobilista Dušan Borković izvinio se dna danas održanoj konferenciji za medije što je "naseo na provokaciju" u Monci i udario navijača zbog čega je diskvalifikovan, ali ističe da je  bio prinuđen da se brani i da je uveren da bi to na njegovom mestu uradio svaki Srbin.

- Klasična nameštaljka, ne znam da li je neko rekao ili platio Bendžaminu Lesensu da me izgura sa stauze, sve je prljava igra Španaca (tim Mikela Askone, prim. aut). To su mi posle svega rekli i italijanski vozači. Jesam, priznajem, udario sam onog navijača, nije trebalo da "padnem" na njihove provokacije, ali ubeđen sam da bi svaki muškarac, svaki Srbin na mom mestu uradio istop. Ja sam bio tamo sa dve žene, uključujući trudnu suprugu. Siguran sam da je sve ovo urađeno samo da Srbin ne bude šampion, kazao je Borković.

 Borković je do trke u Monci bio vodeći u TCR šampionatu.Međutim, na toj trci su se pojavili vozači koji i ne učestviju u ovom takmičenju. Sa jednim od tih vozača Borković se i sudario, a zbog sudara je morao da odustane. Nakon trke, u boksu je došlo do sukoba Borkovića sa timom i navijačima njegovog direktnog konkurenta za titulu, Španca Askone. Pojavio se i snimak na kome se vidi kako Pančevac udara jednog od navijača.

Prema Borkovićevim rečima, kada se završila trka, on je otišao do tima Bendžamina Lesensa (vozača s kojim se sudario, a koji ne učestvuje u pampionatu) i tražio da razgovara s njim.

- Pitao sam ga zašto je to uradio i ko ga je platio. A uputio sam mu i neke lepe reči, tipa 'moronu', 'budalo'... ko te je platio za ovo? On je samo govorio: 'Sorry, sorry (izvini)' i počeo da plače, objasnio je Borković.

Pančevački automobilista je rekao i kako je nakon toga prišao Askoni da mu čestita. Njegovo "Čestitam, uradio si dobar posao", Španac je doživeo kao provokaciju.

Borković je objasnio da je Askona mislio da ga je namerno udario na stazi kada je od sudara sa Lesensom njegova guma odletela i zakačila Špančev automobil.

- U čemu je tvoj problem?, upitao je Borković Askonu, a kada je dobio odgovor, opsovao je Španca na engleskom.

Tada su se u raspravu uključili navijači španskog automobiliste koji su psovali i vređali našeg asa.

- Jeste, bio sam ljut i udario sam jednog od navijača, ali su prethodno mene udarali rancem, i to nekoliko puta. Posle toga sam čuo moju suprugu Andrijanu kako vrišti, bila je tu još jedna devojka sa njom, vređali su je, psovali, vukli za haljinu. A oni su svi namestili telefone da snimaju i sada mi je jasno da je sve ovo bila nameštaljka. Ja sam se branio, stopostotno, a to je posle utvrdila i policija, koja je ispitivala slučaj i uzimala nam izjave, pričao je Borković u dahu i nastavio: - Ovo bi uradio svaki muškarac koji drži do sebe, sigurno bar 90% muškaraca u Srbiji bi postupilo isto ovako. Ja sam neko ko ne da na sebe, na svoju porodicu, ne dam na Srbiju, a sada sam ubeđen da su sve ovo uradli da Srbin ne bude prvi. Mnogo je ovde novca, interesa...

Borkoviću su oduzeti bodovi iz prve trke i time je naš automobilista udaljen od titule.

Borković i njegov tim su hteli da ulože i žalbu, ali su im rekli kako su "zakasnili 2 minuta".

Borković je svoje šanse da osvoji titulu procenio na 20 posto, a sledeća trka vozi se u Barseloni, što je za Askonu domaći teren.

 

 

 

 

 

 

 

 
MarketingNajnovije vesti