Sport

Borković peti na Balkanijadi u Moldaviji

Izvor: 
Ivana Vlajović Uto, 25/06/2019 - 10:19

Član Orijentiring kluba "OSA" iz Pančeva Dragan Borković sa Balkanijade u Moldaviji, gde je branio boje Srbije, vratio se kao petoplasirani. Našu zemlju u konkurenciji veterana, osim Borkovića predstavljao je i Zoran Pejčić, dok je u seniorskoj konkurenciji reprezentacija Srbije nastupala  u sastavu Vasilije Ilić i Nenad Đorđević.

Iako se Borković sa ovogodišnjeg takmičenja vratio bez medalje, Predsednik Orijentirng kluba "OSA" Miodrag Vidović kaže da je i ovaj plasman veliki uspeh. "Dragan je sva tri dana bio peti. Sam nije bio zadovoljan jer je prošle godine na balkanijadi bio vicešampion. Međutim, izuzetno jaka konkurencija ove godine i par grešaka i loših procena na stazi Borkovića su stajali medalje", istakao je Vidović.

Balkanijada u Moldaviji, održana u periodu od 21. do 23. juna, okupila je gotovo sve najbolje takmičare sa starog kontinenta, a četvoročlana reprezentacija Srbije ostvarila je zapažene rezultate u konkurenciji od 328 takmičara, vrativši se sa četiri medalje.

borkovic.jpg

Orijentiring je sport u kome se takmičari uz pomoć karte i kompasa ili busole, takmiče u veštini orijentisanja u nepoznatom geoprostoru sa zadatkom da za najkraće vreme savladaju stazu ucrtanu na karti i pri tome, zadatim redosledom pronađu određen broj kontrolnih tačaka postavljenih u geoprostoru. Zbog jedinstvenog spoja umnog i fizičkog u jednoj sportskoj grani, orijentiring je uvršten u nastavni plan predmeta fizičko i zdravstveno obrazovanje za osnovnoškolsko obrazovanje.
MarketingNajnovije vesti