TCR serija

Borković ponovo na podijumu

Pančevo, Ned, 18/09/2016 - 10:15
Tanja Marin

U dugoj trci na stazi „Marina bej" u Singapuru, Dušan Borković je po drugi put u poslednja dva trkačka vikenda uspeo da se popne na pobedničko postolje. U drugoj trci devetog trkačkog vikenda najbolji srpski automobilista je zauzeo drugo mesto, pošto je trku statovao sa druge pozicije.

Drugu, dnevnu, trku obeležila su dva izlaska sigurnosnog vozila na stazu, prvi zbog udarca u barijere Sergeja Afanasijeva, a drugi pošto su na stazi ostali da stoje Rafael Galijana i Neric Vei. Na startu, a i u prvom restartu trke, Duca Borković nije uspeo previše da ugrozi prvoplasiranog Mikaila Gravčeva, ali je bez problema uspeo da odbrani drugu poziciju od Džejmsa Neša, lidera TCR šampionata. Kada je po drugi put sigurnosno vozilo izašlo na stazu, vozio se deveti krug, pa je trka završena smanjenom brzinom, bez prilike da u poslednjem krugu Borković proba da se dokopa prvog mesta. 

Rus Gravčev je tako došao do četvrte pobede u sezoni, drugo mesto je zauzeo naš automobilista, dok je treća pozicija pripala Britancu Džejmsu Nešu

U generalnom plasmanu ponovo vodi Britanac Neš sa 229 poena, drugo mesto zauzima Stefano Komini iz Švajcarske sa dva poena manje, dok je na trećem mestu Španac Pepe Oriola sa 213 bodova, pošto u drugoj trci u Sepangu zbog sudara sa Đanijem Morbidelijem i kazne nije uspeo da osvoji nijedan bod. Pančevački automobilista na ovoj trci osvojio je 18 poena i tako preskočio u generalnom plasmanu Sergeja Afanasijeva, pa sada sa 141 osvojenim bodom zauzima 7. mesto. Šesti je Morbideli sa 159 poena. 

Deseti, pretposlednji, trkački vikend u TCR šampionatu biće vožen u Maleziji na stazi „Sepang" 1. i 2. oktobra. 

T. M. Marketing

Najnovije vesti