Foto: Dušan Borković
TCR serija

Borković startuje sa 7. mesta u prvoj, a sa 4. u drugoj trci na Tajlandu

Pančevo, Sub, 27/08/2016 - 12:21
Tanja Marin

Srpski automobilista Dušan Borković ostvario je sedmo vreme u kvalifikacijama za trku na stazi „Čang internešnal" na Tajlandu. Prvu trku ovog trkačkog vikenda počeće sa 7. mesta, dok će u drugoj biti četvrti na startu. 

Posle problema sa automobilom u petak na testiranju staze, vozač „B3 rejsing tima" jutros je na slobodnim treninzima prvi put izvezao ozbiljne krugove na stazi pokraj Burirama, na kojoj vozi po prvi put. To ga nije sprečilo da u prvom delu kvalifikacija ostvari peto najbolje vreme. Ipak, pred sam kraj prvog dela kvalifikacija, Borkoviću je pukla poluosovina, pa je ekipa imala veoma malo vremena da kvar otkloni i pripremi Seat Leon za drugi deo kvalifikacija. Iako je mislio da mehaničari neće uspeti da na vreme otklone kvar, sjajna mađarska ekipa je posao uradila za rekordno vreme, pa se najbolji srpski automobilista ponovo našao na stazi. Sa starim gumama ostvario je sedmo vreme, pa će u nedelju prvu trku početi sa 7. mesta.

Sa „pol pozicije" u prvoj trci će startovati najbrži u kvalifikacijama, Španac Pepe Oriola, drugi će biti Italijan Đani Morbideli (Vestkoust rejsing – Honda Civic), dok će sa trećeg mesta trku početi Francuz Žan-Karl Verne (Leopard Rejsing – VW Golf). 

Prva počinje u 7:25, dok je druga na programu u 9:05. Snimak prve trke, a zatim i uživo prenos druge, možete pratiti na drugom programu Radio-televizije Srbije u nedelju od 8 i 20

Podsetimo, posle sedam odveženih trkačkih vikenda Dušan Borković (Seat Leon), u debitantskoj sezoni u o TCR seriji, zauzima 8. mesto u šampionatu sa 96 osvojenih bodova. Lider šampionata jeŠvajcarac Stefano Komini (Leopard Rejsing – VW Golf) sa 168 bodova, samo bod manje ima drugoplasirani Španac Pepe Oriola (Tim Kraft-Bambu Lukoil – Seat Leon), dok treće mesto zauzima njegov timski kolega Britanac Džejms Neš (Tim Kraft-Bambu Lukoil – Seat Leon) sa 161 osvojenim bodom. 

T. M.Marketing

Najnovije vesti