Automobilizam

Borković startuje sa druge pozicije u Bahreinu

Pančevo, Sub, 02/04/2016 - 14:32
Tanja Marin

Borković: Odličan rezultat na početku sezone

U kvalifikacijama za prvu trku u sezoni TCR internacionalne serije u Bahreinu, najbolji srpski automobilista, Dušan Borković odvezao je drugi najbrži krug, pa će prvu trku početi sa druge startne pozicije. Prva trka u Bahreinu na programu je danas sa početkom u 18 i 30 po srednjeevropskom vremenu, dok druga trka počinje u nedelju u 13 i 30. 

Tridesetjednogodišnji Pančevac je prvi deo (Q1) kvalifikacija na stazi Sakir završio kao prvoplasirani za 2 minuta, 13 sekundi i 107 hiljaditih delova sekunde. U drugom delu kvalifikacija (Q2) 12 vozača je imalo deset minuta da izveze najbrži krug. Vozač Seat Leona TCR i član B3 Rejsing tima bio je previše obazriv u nastavku, pa je ostvario drugo najbolje vreme (2:12.642), iza Rusa Sergeja Afanasijeva iz Kraft-Bambu Lukoil tima (2:12.541). Treću poziciju na startu zauzeo je još jedan vozač u Seat, timski kolega osvajača pol pozicije, Britanac Džejms Neš (2:12.650).

- Ovo je dobar rezultat naravno, naročito ako imamo u vidu da još uvek ne poznajem automobil kako bi trebalo, staza je nova i, ono što je najvažnije, tek treba da se upoznam sa načinom na koji funkcionišu Mišelinove gume. Bio sam najbrži tokom prvog dela kvalifikacija, ali nisam to ponovio i u drugom delu. Napravio sam nekoliko sitnih grešaka i onda su se gume istrošile. Ipak, ovo je dobar rezultat za prve kvalifikacije. Pokušaću da budem smiren i koncentrisan tokom obe trke i pokušaću da osvojim što veći broj poena, pošto je ovo tek početak veoma dugog šampionata, istakao je Borković na konferenciji za štampu posle kvalifikacija. 

Borkovićev timski kolega, Mato Homola iz Slovačke startovaće sa sedme pozicije, dok će Atila Taši posle udesa u petak na drugom treningu propustiti ovaj trkački vikend, jer mehaničari nemaju dovoljno vremena da mu poprave vozilo. 

Podsetimo, tokom prvog i drugog treninga Dušan Borković je postizao dosta dobra vremena. Prvi trening je završio na 4. mestu, dok je na drugom, vremenski skraćenom (crvena zastava zbog udesa Tašija), bio osmi. 

Prva trka u sezoni počinje danas u 18 i 30. Staza u Bahreinu duga je 5 kilometara i 412 metara, a u obe trke vozači će kroz cilj prolaziti posle 10 izveženih krugova ili, ukoliko trka bude prekidana, posle 25 minuta. 

T.M.Marketing

Najnovije vesti