Svetsko prvenstvo u plivanju

Čaba Silađi zauzeo 8. mesto u finalu trke 50 m prsno

Izvor: 
013info Sre, 05/08/2015 - 18:33
Bez novog nacionalnog rekorda u ovoj disciplini

Na 16. Svetskom prvenstvu u vodenim sportovima, takmičar ‚‚Tamiša" i reprezentativac Srbije, Čaba Silađi, zauzeo je 8. mesto u finalu discipline 50 metara prsnim stilom. On je u finalu plivao sporije nego što je to učinio u kvalifikacionoj i polufinalnoj trci (obe završio vremenom 27.19), bazen je preplivao za 27 sekundi i 45 stotinki, što nije bilo dovoljno da se uključi u borbu za medalju. 

Novi svetski prvak u ovoj disciplini je Britanac Adam Piti (26.51), drugo mesto pripalo je dosadašnjem prvaku sveta Južnoafrikancu Kamerunu van der Burgu (26.66), dok se bronzanom medaljom okitio Amerikanac Kevin Kordes (26.86). 

Plasman u finale ove discipline Čabe Silađija najveći je uspeh srpskih reprezentativaca na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Kazanju. Ovakav rezultat predstavljaće pravi podstrek za dalji, uspešan, rad Čabe i njegovog trenera Sebastijana Higla, a očekuju ih mukotrpni treninzi i ozbiljan rad, kako bi se što bolje pripremili za najvažnije takmičenje u ovoj fazi karijere dvadesetpetogodišnjeg plivača, Olimpijske igre u Rio de Ženeiru 2016. godine.

Podsetimo, Zrenjaninac koji nastupa za ‚‚Tamiš" u Kazanju je nastupao i u disciplini 100 metara prsnim stilom i izborio plasman u polufinale u kojem je zauzeo 16. mesto. 

 

T.M.Marketing

Najnovije vesti