Ženski fudbal

‚‚Crvena zvezda" pobednik prvog Festivala ženskog fudbala

Pančevo, Pon, 21/03/2016 - 15:20
Tanja Marin

Ekipa ‚‚Šampion 2013" iz Pančeva zauzela drugo mesto

Fudbalerke ‚‚Crvene zvezde" osvojile su 1. Festival ženskog fudbala za devojčice do 15 godina starosti koji je proteklog vikenda održan u Banatskom Novom Selu. Za organizaciju ovog festivala malog fudbala pobrinuo se Ženski fudbalski klub ‚‚Šampion 2013" iz Pančeva, uz pomoć Grada Pančeva i Gradskog fudbalskog saveza. 

Na ovom turniru nastupilo je šest ženskih klubova iz Srbije, a pored domaćina i pobednika, igrale su i fudbalerke ‚‚Borca" iz Lazarevca, ‚‚Radničkog" iz Zrenjanina i dve ekipe ‚‚Sloge" iz Zemuna. ‚‚Crvena zvezda" je u finalu bila bolja od domaće ekipe ‚‚Šampion 2013" posle preokreta rezultatom 5:1, dok je treće mesto zauzeo ‚‚Radnički" iz Zrenjanina, koji je u meču za bronzu savladao Lazarevčanke rezultatom 4:0. 

zenski fudbal.jpg

Osim pehara i medalja najboljim ekipama, kao i diploma za sve učesnike, organizator je dodelio i nagrade najboljim akterima 1. Festivala ženskog fudbala. Igračica ‚‚Crvene zvezde" Ana Mirković podigla je pehar namenjen najboljoj igračici turnira, njena saigračica i imenjakinja, Ana Barjaktarović sa 11 golova bila je najbolji strelac, dok je golmanka ‚‚Šampiona 2013", Nikoleta Dumitrašku proglašena je najboljom golmankom festivala. 

ŽFK ‚‚Šampion 2013"
zenski fudbal.jpg

Organizatori festivala na čelu sa Vladom Dimitrijevim zadovoljni su samom organizacijom, odzivom i kvalitetom ekipa i ističu da im je namera da ovaj turnir postane tradicionalan. Cilj organizacije Festivala ženskog fudbala je promocija i omasovljenje ženskog fudbala ne samo na teritoriji južnog Banata već i u celoj Srbiji. 

zenski_fudbal.jpg

 

T.M. Marketing

Najnovije vesti