Danilo Jovanović, triatlonac Tamiša vozi bicikl. Grimasa na licu
Triatlon

Danilo Jovanović prvak Srbije u olimpijskom triatlonu, Petar Ivačković drugi

Izvor: 
013info Ned, 09/08/2015 - 15:57
Pet medalja za pančevačke triatlonce ovog vikenda

Triatlonac ‚‚Tamiša", Danilo Jovanović postao je novi prvak Srbije u olimpijskom triatlonu (1.5 km plivanja, 40 km vožnje bicikla i 10 km trčanja), dok je kroz cilj kao drugi prošao još jedan Pančevac, Petar Ivačković. Titulom prvaka Srbije u konkurenciji veterana okitio se i balkanski veteranski šampion Marjan Lukić. Ovim rezultatima Danilo Jovanović i Marjan Lukić su objedinili titule prvaka države u elitnoj, odnosno veteranskoj konkurenciji u duatlonu (vožnja bicikla i trčanje) i olimpijskom triatlonu. 

petar_trcanje.jpg

Prvenstvo Srbije u olimpijskom triatlonu održano je na Vlasinskom jezeru u organizaciji ‚‚Šri Činmoj Maraton tima" uz učešće oko 70 takmičara, a Triatlon klub ‚‚Tamiš" je imao četiri predstavnika koji su osvojili tri medalje: dva zlata i jedno srebro. Danilo Jovanović je do titule prvaka države došao sigurno. Kroz cilj je prošao posle 2 sata, 6 minuta i 14 sekundi ispred klupskog druga Petra Ivačkovića, kojem je bilo potrebno 2 sata, 8 minuta i 39 sekundi da savlada olimpijsku distancu. Treće mesto u elitnoj kategoriji zauzeo je Bogdan Tomin, član novosadskog ‚‚Triogy Racing Team-a" (2:08:54). Najbolji veteran Balkana, Marjan Lukić, trku Prvenstva Srbije je zavšio na šestom mestu u ukupnom plasmanu (2:16:46). Bio je ubedljivo najbrži veteran na Vlasinskom jezeru, pa mu je više nego zasluženo pripala titula prvaka Srbije u kategoriji od 31 do 40 godina. Četvrti predstavnik ‚‚Tamiša", Vladimir Riling zauzeo je šesto mesto u elitnoj konkurenciji, sa vremenom 2:25:27. 

marjan.jpg

U isto vreme održana je i trka Kupa Srbije u sprint triatlonu u kojoj su pravo nastupa imali rekreativci i juniori stariji od 16 godina. Trku sprint triatlona (750 m plivanja, 20 km vožnje bicikla i 5 km trčanja) Dušan Lukić i Srđan Stojkov završili su veoma uspešno. U kategoriji veterana rekreativaca od 41 do 50 godina, Dušan Lukić je osvojio zlatnu medalju (1:20:30), dok je Srđanu Stojkovu pripala srebrna medalja (1:26:45). 

dusan_lukic.jpg

Posle veoma uspešnog nastupa na Prvenstvu Srbije i u trci Kupa Srbije u sprint triatlonu na Vlasinskom jezeru, za takmičare ‚‚Tamiša" nema mnogo vremena za odmor, pošto ih već za dve nedelje očeku novo državno prvenstvo. U nedelju, 23. avgusta u organizaciji Srpske triatlon unije i Triatlon kluba ‚‚Sprint" u Somboru će biti održano Prvenstvo Srbije na sprint distanci za sve takmičarske kategorije. 

 

T.M.

 Marketing

Najnovije vesti