• Derbi mini lige pripao rukometašicama ‚‚Kučeva”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U 9. kolu Mini prve rukometne lige za žene rukometašice ‚‚Pančeva” izgubile su od prvoplasirane ekipe ‚‚Kučeva” rezultatom 30:25 (17:14). Drugi uzastopni poraz, a treći u doigravanju blago je udaljio pančevačku ekipu od drugog mesta na tabeli, koje vodi u Super A rukometnu ligu.

    Derbi Mini prve rukometne lige za žene odigran je u Kučevu gde su se sastale, po kvalitetu, dve najbolje ekipe u ligi. Kako su u prvom kolu doigravanja ova dva tima odigrala veoma neizvestan meč uz cinjenicu da su rukometašice ‚‚Kučeva” slavile golom u poslednjim sekundama susreta, jasno je bilo da će na ovo gostovanje pančevačke rukometašice otići sa ogromnom željom da se rezvanširaju protivnicama. Tako je i bilo u većem delu prvog poluvremena, tokom kojeg su domaće rukometašice imale minimalnu prednost. U samoj završnici prvog dela igre sa tri vezana pogotka došle su do 3 gola prednosti (17:14).

    Na početku drugog poluvremena domaće rukometašice serijom 7:2 stiču prednosti od osam golova – 24:16. Rukometašice ‚‚Pančeva” su igrom bez raspoloženih krilnih igračica, samo uspele da ublaže poraz u završnici susreta. Našim rukometašicama preostaje da u preostalih pet mečeva Mini prve lige pobedama pokušaju da dođu do drugog mesta na tabeli i tako izbore učešće u Super A ligi, što neće biti ni malo lako, pošto ne odlučuju same o svojoj sudbini, već moraju da ‚‚čekaju” poraz drugoplasirane ekipe ‚‚Sloge” iz Petrovca na Mlavi.

    Najefikasnije igračice susreta bile su kapiten ‚‚Kučeva” Jelena Gojković i Maja Radojčin, rukometašica ‚‚Pančeva” sa 11 postignutih golova. U domaćem sastavu istakle su se i Emilija Obrenić i Bojana Jevremović sa 5 pogodaka.

    Posle dvadesetak dana i tri utakmice na gostujućim terenima Pančevke konačno igraju pred svojim navijačima. U subotu, 30. maja, u Hali sportova na Strelištu u 17 časova odigraće duel protiv ‚‚Metalca” iz Kraljeva. Ovog protivnika ‚‚Pančevo” je u prvom meču savladalo rezultatom 29:21.

    T.M

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport