Državno prvenstvo u bench pressu
Sport

DRŽAVNO PRVENSTVO U BENCH PRESS-U: Pančevci su najjači!

Pančevo, Pon, 10/10/2016 - 12:28
Bratislav Bosnjak

Sportski klub „Spartans“ nastavlja da ređa uspehe. Proteklog vikenda na repertoaru bilo je državno prvenstvo u benč presu koje se održalo 09.10.2016 u Kuli, u organizaciji Sportskog kluba „Titan".

 

Državno prvenstvo u bench pressu
bench_press.jpg

 

U kategoriji seniora do 66kg zlatnu medaju osvojio je Branimir Babin. Babin je oborio svoj prethodni donedavni državni rekord, koji sada iznosi 122,5kg. U kategoriji benč pres sa opremom osvojio je još jedno zlatno odličje. Danijel Kozlovački, atletičar Atletskog kluba „Dinamo“, u istoj telesnoj kategoriji bez opreme kao junior osvojio je zlatnu medalju. Aleksandar Kolocka postavio je nov juniorski rekord u benč presu, gde je sa podignutih 146kg potvrdio titulu prvaka Srbije do 74kg od prošle godine. Nesporazum sa sudijama koji su pogrešno izračunali težinu nije spoticao ni gore pomenutog Babina, kao ni Kolocku, da po 4. put na samom takmičenju podignu težinu i obore državne rekorde. Aleksandar Živković i Ivan Sekulić koji čine podmladak „Spartans-a" takođe su se takmičili u kategoriji do 74kg. U juniorskoj kategoriji do 18 godina uspeli su da se domognu odličija. Aleksandar je bio trećeplasirani u kategoriji sa i bez opreme, dok je Ivan Sekulić osvojio srebrnu medalju u kategoriji sa opremom. U seniorskoj kategoriji do 74kg sa opremom Filip Vlajić osvojio je zlatnu medalju. U kategoriji do 83kg nastupili su Novak Filipović, Nikola Đurišić i Luka Stanojkovski. Novak je osvojio zlatnu medalju u benč presu sa opremom, dok je u kategoriji bez opreme bio drugi. Nikola Đurišić i Luka Stanojkovski osvojili su srebrna odličija u seniorskoj kategoriji, bez opreme i sa opremom.

Nakon završetka takmičarskog dela, dodeljene su medalje za relativno i apsolutno najjače takmičare, kao i za najuspešniji klub. Pehar je zasluženo pripao SK „Spartans", koji svojim rezultatima iznova opravdavaju kvalitet i sa ponosom najavljujuju osvajanje novih trofeja 19. novembra, kada će biti održano državno prvenstvo u kompletnom „pauerliftingu" (čučanj, benč pres i vučenje).

spartans.jpg

 

 Marketing

Najnovije vesti