• Dva zlata za Pančevce na Sportskim igrama mladih

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Protekle nedelje u Splitu u Hrvatskoj završeno je veliko međunarodno finale Sportskih igara mladih 2021, najvećeg sportskog događaja za mlade u celom regionu, koji je trajao šest dana.

    Kao i godinama ranije, preko 100.000 mladih uzelo je učešće u kvalifikacijama u svojim državama, a oko 900 najboljih svrstanih u 10 sportova ukrstilo je koplja u gradu pod Marjanom kako bi se odredilo ko je apsolutno najbolji.

    Naš grad Pančevo na velikom međunarodnom finalu imao je dva predstavnika, prvake Srbije u tenisu i šahu. To su trinaestogodišnji vršnjaci Mina Kapor kojoj je ovo prvi nastup u Splitu i najmlađi FIDE majstor šaha u Srbiji Marko Milanović koji se u Splitu takmiči već treću godinu, a oba prethodna puta na međunarodnom finalu osvajao je prva mesta i u svoj grad Pančevo donosio zlatne medalje.

    I ove godine učinak naših mladih je izvanredan: nakon teških borbi Mina je osvojila prvo mesto i zlatnu medalju, a Marko drugo mesto ali odlukom organizatora takođe zlatnu medalju.

    Svečana ceremonija zatvaranja Sportskih igara održana je na čuvenoj splitskoj rivi uz učešće velikih svetskih zvezda sporta kao što su Luis Figo, Fernando Jero, Predrag Mijatović, Dejan Tomašević i veliki broj drugih.

    Delegaciju naše zemlje predvodio je ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić koji je održao govor pred rekordnim brojem medija.

    Protekle nedelje u Splitu u Hrvatskoj završeno je veliko međunarodno finale Sportskih igara mladih 2021, najvećeg sportskog događaja za mlade u celom regionu, koji je trajao šest dana.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport