DžK ‚‚Dinamo"
Džudo

Džudisti ‚‚Dinama" osvojili 19 medalja i pehar namenjen najboljoj ekipi

Pančevo, Uto, 26/04/2016 - 13:48
Tanja Marin


Tokom proteklog vikenda u dvorani Sportskog centra ‚‚Šumice" beogradski Džudo klub ‚‚Trudbenik - Cortega" organizovao je dva turnira: tradicionalni međunarodni ‚‚Trofej Beograda 2016" na kojem su nastupali stariji pioniri, kadeti i juniori, i Međunarodni memorijalni kup ‚‚Srđana Jankovića" za mlađe poletarce, poletarce i mlađe pionire. Na oba turnira su u veoma jakoj konkurenciji nastupili i takmičari ‚‚Dinama" koji su na oba turnira osvojili 19 medalja: osam zlatnih, tri srebrne i osam bronzanih. Osim medalja ‚‚Dinamovim" poletarcima pripalo je i pehar namenjen najuspešnijoj ekipi turnira ‚‚Srđan Janković". 

Na ‚‚Trofeju Beograda 2016" ove godine je nastupilo 250 takmičara iz 36 klubova. Takmičari su u prestonicu Srbije došli iz Angole, Australije, Paname, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Rumunije i Slovenije. U konkurenciji starijih pionira (takmičari do 15 godina), kadeta (do 18 godina) i juniora (do 21) Džudo klub ‚‚Dinamo" je imao tri predstavnika na strunjačama i dvojicu sudija Slavka Stanišića i Petra Ilijina. Predvođeni trenerom Ljubomirom Stanišićem osvojilu su tri medallje. Kadetkinja Andrea Stojadinov nastavila je niz osvajanja medalja na svakom turniru na kojem učestvuje, pošto je osvojila dve zlatne medalje u konkurenciji kadetkinja i juniorki u kategoriji do 48 kilograma. Junior Nikola Dostić osvojio je srebrnu medalju posle poraza u finalnom meču kategorije do 81 kilograma. 

Ništa manji uspeh nisu imali ni majmlađi takmičari ‚‚Dinama" na memorijalu ‚‚Srđan Janković". U konkurenciji 534 takmičara iz 50 klubova iz Rumunije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Slovenije i Srbije, od 25 pančevačkih džudista i džudistkinja njih šesnaestoro je osvojilo neku od medalja (6 zlatnih, 2 srebrne, 8 bronzanih). Uz to tri takmičara su bila na korak od medalje, ali su na kraju zauzeli peto mesto. Sve ovo poletarcima je donelo i pehar najuspešnije ekipe Kupa. 

U konkurenciji takmičara do 9 godina (mlađi poletarci) Mateja Stojanovski je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji dečaka do 20 kilograma, dok su bronazana odličja pripala Mileni Sekulović (do 34 kg), Nikoli Dolingi (do 20 kg) i Aleksi Lehniju (do 22 kilograma).

Zlatne medalje za najuspešniju ekipu turnira, poletarce, osvojili su Milica Sekulović (do 28 kg), Tijana Stojanov (do 34 kg), Nemanja Jurica (do 34 kg) i Mateja Zubović (do 38 kg). Treća mesta u ovoj konkurenciji pripala su Mariji Stojanovski (do 25 kg), Nikoli Mirkoviću (do 28 kg), Aleksi Đuroviću (do 31 kg) i Milošu Stojanoviću (do 50 kg). Značajan doprinos osvajanju titule najboljeg tima dali su i Vukašin Damnjanović (do 28 kg) i Đorđe Jakimovski (do 38 kg) osvajanjem petih mesta u svojoj težinskoj kategoriji. 

U kategoriji najstarijih učesnika memorijala ‚‚Srđan Janković", takmičara do 13 godina starosti Andrijana Krtenić je osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 32 kilograma, srebrne medalje su osvojili Jelena Stojanovski (do 32 kg) i Uroš Ćuća (do 55 kg), dok je bronzano odličje pripalo Petru Miljaču (takmičari preko 66 kg). Peto mesto u konkurenciji takmičara do 50 kilograma pripalo je Vuku Vasiću

Treba napomenuti da je do su mlađe poletarce, poletarce i mlađe pionire na međunarodnom memorijalu predvodili treneri Neda i Ivan Ostojić, a da je ‚‚Dinamov" trener Petar Ilijin sudio na Kupu ‚‚Srđan Janković". 

 

 
MarketingNajnovije vesti