Foto: DžK „Dinamo"
Džudo

Džudisti pančevačkog „Dinama" osvojili 13 medalja na turnirima u Mostaru i Bečeju

Pančevo, Uto, 04/10/2016 - 14:34
Tanja Marin
Džudisti „Dinama" nastupali su proteklog vikenda na dva turnira – 7. Međunarodnom džudo turniru „Borsa open" u Mostaru i na Memorijalnom turniru „Željko Nikolić" u Bečeju. Na ova dva turnira osvojili su ukupno 13 medalja: šest zlatnih, pet srebrnih i dve bronzane medalje. Uz to, katetskoj ženskoj ekipi na turniru u Bečeju pripala je titula najbolje ekipe u toj konkurenciji. 

U Mostar su pančevački džudisti putovali u sklopu ekipe koju su činili zajedno sa takmičarima Džudo kluba „Lokomotiva" iz Vršca. Na „Borsa openu" nastupilo je oko 1300 takmičara iz 28 zemalja, a među njima je bilo i šest takmičara „Dinama". Zlatne medalje na ovom turniru osvojili su Andrijana Krtenić (u kategoriji do 28 kilogama) i Filip Francuz (do 34 kilograma) u konkurenciji mlađih pionira, tačnije, takmičara do 12 godina. Filip se u finalu nadmetao sa svojim klupskim drugom Vladimirom Bogdanovskim, koji je ovog puta morao da se zadovolji srebrnim odličjem. Ova dva takmičara su nastupala u istoj težinskoj kategoriji u konkurenciji takmičara do 14 godina starosti. Filipu Francuzu je pripalo srebrno ogličje, dok je Vladimir Bogdanovski osvojio bronzu. 

U konkurenciji najmlađih takmičara, poletaraca (do 10 godina starosti), srebnu medalju osvojila je Milica Sekulović u kategoriji do 31 kilogram. Na ovom takmičenju učestvovale su i Anđela Radulović, u konkurenciji kadetkinja do 57 kilograma, i Neda Ostojić, u konkurenciji juniorki do 57 kilogama. 

Na memorijalnom turniru u Bečeju takmičilo se 13 džudista i džudistkinja „Dinama", a ukupno je nastupilo oko 450 takmičara iz 50 klubova. Zlatne medalje osvojili su poletarci (do 10 godina) Aleksa Đurović (do 34 kilograma) i Meteja Zubović (do 42 kilograma), kao i kadetkinje Andrea Stojadinov (do 48 kg) i Anđela Ranđelović (do 63 kg). 

Nemanja Jurica (do 38 kg) i Đorđe Jakimovski (do 42 kg) su osvojili srebrne medalje u konkurenciji poletaraca, dok je bronzano odličje u istoj uzrasnoj konkurenciji u kategoriji takmičara do 50 kilograma pripalo Milošu Stojanoviću. 

 
MarketingNajnovije vesti