Sport

DŽUDO: Evropsko zlato za juniorku iz Pančeva

Pančevo, Sub, 03/11/2018 - 10:10
Aleksandar StojkovićPančevačka gimnazijalka, Andrea Stojadinov, iako juniorka, osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u džudou koje se održava u Đeru (Mađarska). U petak, prvog dana takmičenja, do zlata je Andrea došla sa četeri efektne pobede iponima..

U prvom kolu na tatami je za protivnicu imala Turkinju Beder Tukče, posle početnog ispitivanja snage proradila je Andreina "specijalka" tehnika MOROTE SEOI NAGE.

Drugo kolo je trajlo svega 46 sekundi jer je i Belgijanka Salens Elen podlegla pod Andreinim pritiskomi pala na istu tehniku. u Polufinalu protivnica je bila Ruskilja Stepanova Elisaveta, koja je zadala najviše muka mladoj Pančevki i koja je povele na vazari, međutim tu Andrea pokazuje svoj karakter i odlučnost da se i sa ovog prvenstva vrati sa medaljom. tako da na polovini borbe plasira tehniku HARAI GOŠI i baca protivnicu na ipon, a sebi omogućava plasman u finale. Finale sa Piškalevom Darijom iz Rusije je bila borba na sve ili ništa od strane obe protivnice. .Prvi Andrein napad je urodio plodom i povela je na vazari, u sledećoj akciji Ruskinja je izjednačila, i u nastavku akcije preuzela inicijativu, ali njen trenutak nepažnje Andrea je iskoristila i bacila je protivnicu na još jedan vazari što je automatski značilo pobedu u ovom finalnom duelu.

Posle doedele medalja Andrea nam je izjavila:

"Pre dve nedelje sam osvojila bronzu na juniorskom svetskom prvenstvu, a već danas sam osvojila zlato ovde u Đeru. Ova godina je veoma uspešna za mene, ali još nije gotova, trudiću se da opravdam poverenje selektora i da donesem još medalja. Iskoristila bi priliku da se zahvalim i pozdravim sve profesore Gimnazije "Uroš Predić"
MarketingNajnovije vesti