Foto: LEN
Evropsko juniorsko prvenstvo

Evropska šampionka nacionalnim rekordom do finala na 200m mešovito

Pančevo, Sub, 09/07/2016 - 18:20
Tanja MarinJuniorska šampionka Evrope u disciplini 400 metara mešovitim stilom, Anja Crevar izborila je plasman u finale i u disciplini 200 metara mešovitim stilom. Najbolja srpska plivačica je plasman u finale izborila obaranjem svog, apsolutnog državnog rekorda, koji sada iznosi 2 minuta, 14 sekundi i 94 stotinki (dosadašnji rekord - 2:15,32). 

Na Evropskom juniorskom prvenstvu u Mađarskoj Anja Crevar je plivala u drugoj polufinalnoj grupi u kojoj je na cilj stigla druga, a ukupno je ostvarila treće najbolje vreme, čime je došla u priliku da se sa još sedam najboljih evropskih juniorki bori za titulu evropske prvakinje u ovoj disciplini. 

U današnjem prepodnevnom programu, plivačica ‚‚Dinama" je u kvalifikacijama ostvarila 8. najbolje vreme (2:17,25), što je bilo dovoljno za prolaz u polufinale discipline 200 metara mešovitim stilom.

Finalna trka u ovoj disciplini na programu je u nedelju, 10. jula, u 18:24.

Podsetimo, šesnaestogodišnja reprezentativka Srbije je na Evropskom prvenstvu u mađarskom gradu Hodmezovašarhelj nastupala i u disciplinama 400 metara mešovitim stilom (zlato) i 400 metara slobodnim stilom (nije izborila plasman u polufinale).

T. M.
MarketingNajnovije vesti