• ‚‚FMP” četvrti put ove sezone savladao ‚‚Tamiš”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U 8. kolu Superlige Srbije košarkaši ‚‚FMP-a” iz Železnika savladali su ‚‚Tamiš” rezultatom 58:81 (9:7; 10:20; 22:31; 17:23). Pančevački košarkaši su napravili veliki broj grešaka u napadu (21 izgubljena lopta), loše su šutirali, dok su svojom nedovoljno agresivnom odbranom dozvolili protivniku da lako dolazi u poziciju da poentira. Ovakvom igrom nisu mogli da se nadaju da će prvi put ove sezone, posle tri poraza savladati ekipu iz Železnika.

    Prva četvrtina susreta ‚‚Tamiša” i ‚‚FMP-a” u Hali sportova na Strelištu imala je čudan tok, tačnije rezultat kojim je ova deonica završena bio atipičan za košarkaške mečeve – 9:7. Dobro su počeli izabranici Bojana Jovičića, bili su dovoljno agresivni u odbrani da onemoguće protivniku da lako šutira, što im je uz strpljiu igru u napadu donelo prednost. Ipak, lošim procentom pogođenih šuteva i lošom organizacijom napada (tri puta isteklo vreme za napad), domaći košarkaši nisu uspeli da materijalizuju svoju dobru igru u odbrani, odnoso loš šut gostiju.

    U drugoj četvrtini domaćin je dao više prostora najiskusnijem igrači ‚‚FMP-a”, Filipu Čoviću, što je on iskoristio da trojkom preokrene rezultat, a zatim i da lako upošljava svoje saigrače u reketu, pa su gosti na odmor otišli sa prednošću od 8 poena (19:27).

    Za razliku od prvog poluvremena, kada je odbrana ‚‚Tamiša” uspevala da ometa protivnika pri šutu i kada su igrači posle blokova uspevali donekle da se rotiraju u odbrani, u drugom poluvremenu je sve palo u vodu. Prodorima su gosti uspeli da uvećaju prednost, ubrzali su igru i ‚‚prodate” lopte ‚‚Tamiša” kažnjavali poenima iz kontranapada. Raspucao se i Čović, pa je razlika u poenima brzo dostigla 20 poena.

    Serijom poena Hukića i Miloševića, domaći košarkaši su uspeli da smanje zaostatak na 11 poena (50:61) u 34. minutu meča, ali je raspoložena ekipa ‚‚FMP-a” imala spreman odgovor, sa tri pogođenje trojke (Čović 2 i Lazarević) rešio pitanje pobednika.

    Najefikasniji igrač utakmice bio je FIlip Čović sa 22 poena, a Marko Gudurić je dodao 19 poena za goste. U redovima ‚‚Tamiša” po broju postignutih poena istakao se Dragan Kruščić sa 14 poena, dok je Dušan Milošević postigao 10.

    – Ako ćemo da tražimo opravdanje za ovakvu igru, možemo da kažemo da nas je stigao umor posle nekoliko mečeva sa ekipama iz ABA lige, plus utakmica protiv ‚‚Konstrantina” koja nam je bila ‚‚biti ili ne biti”. Posle te pobede očigledno je došlo do emotivnog pražnjenja kod igrača. Ova ekipa je potpuno i fizički i psihički prazna, isceđena, a mi smo izvukli sve što smo mogli iz nje do ovog trenutka. Ovaj uspeh prevazilazi sva moguća očekivanja i mislim da je, realno, ova ekipa prebacila svoje mogućnosti ove sezone. Ovo što smo dobili ove sezone je nagrada za ove igrače, ali, nažalost, mnogi to ne shvataju. Umesto da se predstave u najboljem košarkaškom svetlu široj košarkaškoj javnosti, oni igraju neku svoju igru. Ovoliko gluposti na jednoj utakmici moglo se videti još samo u meču protiv ‚‚Mega Leksa”. Ništa nismo pokazali na terenu, a naš pristup pokazuje i jedan mršavi skok u napadu, što pokazuje sa kakvom željom i pristupom smo igrali,

    ocenio je posle meča trener ‚‚Tamiša”, Bojan Jovičić.

    Košarkaški klub ‚‚Tamiš” nalazi se na začelju tabele Superlige Srbije sa 9 poena sa jednom pobedom i sedam poraza. Sledeći meč pančevački košarkaši igraju protiv ‚‚Vojvodine Srbijagas” u subotu, 23. maja u 20 časova u novosadskom ‚‚SPENS-u”.

    T.M.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]