Sport

FUDBAL: Dečaci iz Pančeva osvojili treće mesto u Sarajevu

Izvor: 
RTS Uto, 24/01/2023 - 09:00Međunarodni dečiji fudbalski turnir u Sarajevu dečaci iz Pančeva i njihovi treneri neće pamtiti po incidentima, već po osvojenim medaljama i peharu za osvojeno treće mesto.

Boris Toploha, fudbaler „Fortune”, rekao je:

-  Najviše mi se sviđa druženje kad odemo na neki turnir, jer se najpre družimo pošto smo još mali. Voleo bih da još osvajamo ovako dobre turnire poput ovog u Saarjevu. Nažalost ispali smo u polufinalu posle penala i to je sreća.

Luka Latifić, fudbaler „Fortune”, naveo je:

- Nije mi teško da dolazim na treninge, na sve dolazim, a treniramo tri puta nedeljno. Lepo mi je jer se svi trudimo na treninzima i dajemo sve od sebe da bi bili što bolji.

Matija Balčaković, golman Fortune”, kazao je:

-  Prvo sam bio igrač, a onda mi se svidelo da se bacam i tako sam postao golman. Ovo nam je do sad najveći uspeh i jako sam srećan.

 Fudbalski klub „Fortuna”godinama već učestvuje na turniru u Sarajevu i uvek su bili lepo dočekani, a i sad deca nisu imala nikakvih problema:

Goran Bujaković, trener FK Furtuna, je za RTS izjavio:

-  Ubacili smo decu u autobus i krenuli smo na našu utakmicu.Pitali su oni šta se dešava, mislili su da je vatromet. Rekli smo im da je neka žurka i deca to brzo zaborave. Učimo ih da poštuju protivnika i da uvek pruže ruku posle pobede ili poraza i to je suština ove priče.

Goran Amanović, trener i osnivač kluba Fortuna, saopštio je:

-  Ono što je najvažnije je da ih naučimo pravim vrednostima i šta sport donosi, da kad izađu na teren da budu bez ikakvog pritska i da se igraju fudbala i da budu srećni i zadovoljni.

Sudeći po trenutnoj atmosferi Fortuna je jedna velika složna porodica od 200 članova kojoj je  riznica sa trofejima sve bogatija, iako joj rezultati na takmičenjima nisu na prvom mestu.
MarketingNajnovije vesti