• Goran Nikolić završio 15. etapu u Pančevu (FOTO)

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    PANČEVO, 17. septembar – Kragujevački maratonac, paraolimpijac, Goran Nikolić, petnaestu etapu svog pokušaja obaranja Ginisovog rekoda, završio je u Pančevu. Cilj ovog sportiste je da u 55 dana istrči 55 maratona i time obori svetski rekord, koji je 52 maratona u 52 dana, i u vlasništvu je japanskog atletičara Akinori Kusude. On je svoju današnju etapu završio ispred Stare Vajfertove pivare, a dočekalo ga je stotinak Pančevaca.

    Ovaj poduhvat Nikolića ima i humanitarni karakter, s obzirom na to da ovim poduhvatom on ima nameru da animira ljude debre volje i prikupi sredstva za opremanje ISKRE – regionalnog centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom.

    Iako smo očekivali da on nakon završetka svoje trke, duge 42 kilometra i 196 metara bude iscrpljen i umoran, Nikolić je imao snage da sasvim mirno odgovoara na pitanja novinara.

    – Cela trka je protekla i bolje nego što sam očekivao. Nisam očekivao ovoliku podršku sportista, posebno sportista Pančeva. Ovo je najmasovniji prizor od kako sam krenuo. Svakog dana se osećam sve bolje i imam utisak da moja poruka dopire do onih kojima je namenjena. Moj motiv je bio prevashodno da se osobe s invaliditetom bave sportom, ali mi je drago što su taj poziv prihvatili svi, Motiv da krenem u ovaj projekat je pre svega objekat koji je nikao u Kragujevcu, koji je sagradio Delta holding, na lokaciji koju je opredelio Grad Kragujevac. To je jedinstveno zdanje ne samo u Srbiji već i u regionu. Mislio sam da ću kao upravnik novog objekta biti korisniji na drumu, da dođem u svaki grad i da predstavim našu ISKRU, i to nacionalno javno dobro, nego da sedim u toj stolici i da obijam pragove institucija, rekao je Goran Nikolić.

    Prethodnu etapu Goran Nikolić je završio u Zrenjaninu, a nakon Pančeva sledi Stara Pazova. 

    Generalni pokrovitelj „55 maratona” je Rotary District 2483 , a u organizaciji maratona u Pančevu učestvovala su oba pančevačka rotary cluba: „Pančevo” i „Mihajlo Pupin”.

     

     

     

    Kragujevački maratonac, paraolimpijac, Goran Nikolić, petnaestu etapu svog pokušaja obaranja Ginisovog rekoda, završio je u Pančevu. Cilj ovog sportiste je da u 55 dana istrči 55 maratona i time obori svetski rekord, koji je 52 maratona u 52 dana, i u vlasništvu je japanskog atletičara Akinori Kusude. On je svoju današnju etapu završio ispred Stare Vajfertove pivare, a dočekalo ga je stotinak Pančevaca.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport