Saša Pavlov Pančevo
Sport

GRADONAČELNIK PAVLOV OBJASNIO: Nije bilo nikakvog pokušaja preuzimanja ili otimanja FK Dinamo 1945

Pančevo, Pon, 11/09/2017 - 16:44
Vladimir Đoković

 

U gradskom odboru Srpske napredne stranke u Pančevu danas je održana konferencija za medije kako bi bili pojašnjeni detalji razgovora sa rukovodstvom FK Dinamo 1945, a najavljena je i promena u upravljanju Gradskim stadionom. Govorio je gradonačelnik Saša Pavlov koji je i vodio razgovore sa dinamovcima.

Na navode koje je FK Dinamo 1945 objavio u saopštenju na svojoj FB stranici u petak da je zatraženo da se rukovodstvo kluba povuče i da na čelo dođe Dejan Simeunović, što je protumačeno kao pokušaj preuzimanja kluba, gradonačelnik Pavlov je direktno odgovorio:

- Nema bilo nikakvog pokušaja niti preuzimanja niti otimanja FK Dinamo . To ne pokušavaju niti Grad Pančevo niti stranka niti bilo ko.

 

Printscreen FB stranice FK Dinamo
fk_dinamo_fb2.jpg

 

Kako je Pavlov objasnio do razgovora sa rukovodiocima FK Dinama 1945 je došlo pošto je država Srbija deo svoje svojine na Gradskom stadionu prepustila Gradu Pančevu. On je objasnio da u kompleksu stadiona ima objekata ranije sagrađenih koji su bez dozvole ali i novih objekata. Dodao je da je interes grada da zajedno sa FK Dinamom radi na ozakonjenju.

- Nije reč, niti je namera preuzimanje, to je nonsens. Nego o zajedničkom upravljanju javnom imovinom, naglasio je gradonačelnik Pančeva.

Kako je objasnio grad nije zainteresovan za sportski deo posla u FK Dinamu 1945 ali jeste da ima svoje predstavnike u upravljačkim organima kako bi pomogli da se neophodni poslovi oko čitavog kompleksa stadiona urade, odnosno kako bi kontrolisali najavljena ulaganja u Gradski stadion.

- Nastavićemo razgovore sa rukovodstvom FK Dinamo 1945. Ne zanima nas sportski deo nego javna sredstva i imovina, izjavio je Saša Pavlov.

Uz podršku pokrajinski i republičkih vlasti, kao i Atletskog saveza Srbije, Pančevo je početkom avgusta najavilo izgradnju savremene atletske staze na Gradskom stadionu. U perspektivi i ulaganja kojima bi se stvorili uslovi da stadion bude atletski.

Pavlov ni ovog puta nije propustio da pohvali rukovodstvo FK Dinama 1945 za ono što su do sada uradili na stadionu. Kako je objasnio stadion je sada najkvalitetniji a u budućnosti bi trebalo da bude dostupan svima.

- Kao najkvalitetnijem objektu pripadaće mu i najkvalitetniji sportski događaji, precizirao je PavlovMarketing

Najnovije vesti